Het laatste hiphop nieuws!

International HipHop Event 25 april 2003

Op 25 april 2003 staat er een compleet nieuw evenement op het programma: International HipHop Event Presents by HipHopWorld. Dit evenement gaat plaatsvinden in de Miracle Planet te Enschede.

De volgende acts staan tot nu toe op het programma:
[li]Kool Savas (DUI)
[li] Volkan (DUI)
[li] Doujahraze (USA)
[li] Double-J (USA)
[li] Arka Sokak (NL)
[li] Opgezwolle (NL)
[li] Terilekst (NL)
[li] Black Marvel, MOD (NL)
[li] Zombi Squad (NL)
[li] U-N.I.Q. (NL)

Meer acts zullen volgen dus check: http://www.hiphopworld.nl

[lijn]

MTV organiseert MC Battle

Hoeveel invloed kan een film als 8 Mile wel niet hebben op de grote media. MTV is er achtergekomen dat MC battles toch wel spannend zijn, dus waarom geen wedstrijd organiseren. Het idee is á la Idols hier maar dan puur MCing natuurlijk. Vanaf 24 februari houdt MTV in de VS open audities in hun studios op Time’s Square in NY. De eerste 1000 MCs die op komen dagen worden beoordeeld door een jury bestaande uit mensen van MTV en Def Jam Records.

MC’s die mee mogen doen, moeten voldoen aan de volgende eisen: minimaal 18 jaar, woonachtig zijn in de US, originele lyrics en nog geen platendeal hebben.

Op de eerste dag wordt het aantal van 1000 al teruggebracht naar 64. De daaropvolgende dagen wordt dit steeds gehalveerd. MTV Amerika probeert alle audities uit te gaan zenden, rechtstreeks of achteraf. De finale vindt plaats op 1 maart met een 2-uur durende live-show. De uiteindelijke winnaar krijgt een bedrag van maar liefst $ 25.000 en een contract bij Def Jam. Zullen we straks weer een wonder als Eminem op de Hip Hop markt tegenkomen?

[lijn]

Headliners & Lingwistikz vs. 3e Kamer & Pick Pockets part II

ingwistikz zal binnenkort ook nog wat tracks wijden aan deze beef.
Binnenkort is dus nu check it out:
http://www.headliners.nl/cipher2.mp3
http://www.headliners.nl/buckwheat.mp3

Snizza bemoeit zich ook met de beef en zijn resultaat kun je op de onderstaande link checken:
http://www.zinloosgeweldig.com/mp3/snizza+theupperhand.mp3

Het is nu nog wachten op het antwoord van 3e Kamer & Pick Pockets. In de tussen tijd wordt er flink gediscussieerd in de blaatbak op: http://www.zinloosgeweldig.com

Eminem doet Nederland 2x aan!!!??

Organisator Mojo probeerde het geheim te houden maar haar verwachtingen zijn toch uitgekomen: het ‘eerste’ concert van Eminem was binnen een mum van tijd uitverkocht. Dus plande ze, zoals eerder bekend gemaakt op HIJS, nog een concert in. En nee, een derde komt er niet, staat er in de massamedia. Nee, want Eminem moet ook andere landen in Europa aandoen. Wel zal hij een vrije dag missen in z’n favoriete stad…op dinsdag 17 juni. Ook hier zijn de kaarten al grotendeels van over de toonbank.

[lijn]

Headliners & Lingwistikz vs. 3e Kamer & Pick Pockets

Na een aantal incidentjes lijkt de beef te hebben toegeslagen in Den Haag. Headliners & Lingwistikz vs. 3e Kamer & Pick Pockets zijn de kampen waar de beef is ontstaan. Op de site van de Headliners kan je in ieder geval de eerste diss track beluisteren: http://www.headliners.nl

Lingwistikz zal binnenkort ook nog wat tracks wijden aan deze beef. Over de tegenaanval van 3e Kamer & Pick Pockets is nog niets bekend.

Kattekwaad cd presentatie

Aanstaande zaterdag 8 februari wordt de debuut CD van Kattekwaad gepresenteerd in Innocent te Hengelo (ook bekend van de vaste open mic en te vinden op de Deldenerstraat 25-1). Het geheel begint om 23.00 en de entree is gratis.

DJ Carnage en rapper Decoy werken al sinds 1989 samen. Begin jaren ‘90 richtten zij Legal Offence op. Door de jaren heen hebben zij in verschillende formaties onder deze naam geopereerd. Het podiumdebut vond plaats in 1992 tijdens het Bevrijdingsfestival in Zwolle. In de jaren daarop werden rappers Basic en Sixar ingelijfd. In deze formatie werden tussen ’95 en 2000 twee tapes (Chronicles of Chaos en Mindfields) en een CD (Eastbound) uitgebracht. Daarnaast bracht DJ Carnage in 1999 de mixtape Worldwide Total Carnage uit.

Begin 2002 besloten DJ Carnage en Decoy na een jamsessie onder de naam Kattekwaad Nederlandstalige hiphop te gaan maken. Dit resulteerde in begin 2003 in de CD Kattekwaad. Een 13 dope tracks tellend album aangevuld met het nodige DJ-werk van Carnage in een zestal ’skats’.

Met de vocale ondersteuning van Dikke G maken zij nu de Nederlandse podia onveilig.
Kattekwaad is ook hard bezig met de nieuwe website http://www.kattekwaad.com.
De website gaat rond 10 februari de lucht in, dus hou het in de gaten.

RhymeTime 2; komt eraan…

Binnenkort komt de onlangs opgerichte Stichting Urban Legends met haar eerste ‘officiële’ cd-release. Deze cd zal de titel RhymeTime 2 dragen en je kan enkele van Nederlands grootste talenten op deze schijf terug vinden. Nieuwsgierig naar wie dat dan zijn?

Luister dan naar deze mp3: http://www.rhymetime.nl/rt2.mp3

Het is ook mogelijk om deze cd te winnen! Raad welke acts er allemaal in de promo-mp3 voorbij komen en als je de meeste goed hebt, dan stuurt Urban Legends een exemplaar naar je toe. Ga naar het forum op de Urban Legends website en laat daar achter wie er volgens jou in de mp3 zitten.

Meer info: http://www.rhymetime.nl

Electronic Arts presenteert samen met Def Jam de fighting game: VENDETTA

Def Jam VENDETTA is een fighting game in arcade stylo. Het concept is simpel vermorzel iedereen die op je weg komt en zorg ervoor dat je jezelf de ultieme kampioen kan noemen. Het draait hierbij om geld, macht en natuurlijk respect. Def Jam VENDETTA heeft de beschikking over 1500 verschillende moves waarbij ook nog eens de nodige ‘finishing’ moves zitten verwerkt. Je kan trouwens kiezen uit de volgende characters: DMX, Ludacris, Method Man, Redman, NORE, Scarface, Ghostface Killah, Capone, Christina Milian en DJ Funkmaster Flex, Keith Murray en WC.

Wat heeft deze game nog meer:
[li] 10 verschillende underground locaties
[li] Bewegend publiek
[li] Zieke beats met een dosis adrenaline
[li] 4 verschillende game modes (single match, tag team, free for all en handicap)

Owjah Def Jam VENDETTA wordt in de lente op de PS2 en de Gamecube verwacht!

Klik hier voor de trailer (Windows Media Player)

[lijn]

Wanted: r&b en hiphop acts voor Wanted Talentshows

Stichting GRAP zoekt aanstormend R&B en hiphop talent uit Amsterdam en omgeving voor de Wanted Talentshows. Schrijf je in voor 22 maart 2003. Uit de inschrijvingen worden minimaal 24 acts geselecteerd. Op vier Amsterdamse podia kunnen de Wanted acts zich presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.

Meer info: T: 020.4208160 E: wanted@grap.net | http://www.grap.net

[lijn]

Verschillende hiphop packages reizen door Nederland

2003 is nog maar net begonnen en we kunnen nu al melden dat er verschillende packages op het programma staan. Wat dacht je van:
-Vetverseflows met o.a. Typhoon ft. Opgezwolle, Jerome XL, VSOP, Samiro, Egaflavour, II-Zwaard

-What’s Da Flavor part II met The Proov, VSOP, Illusionary Rockerz, De Klopdokter, DJ Extra en DJ Sueside.

-Topnotch met Opgezwolle, Extince en Raymzter

De tourdata van bovenstaande packages staan nog niet allemaal vast. Zodra deze bekend zijn kun je dit in onze agenda checken natuurlijk. Een ding staat wel vast the future looks good my friend!

[lijn]

Airplay in NYC?

JayWhy heeft een radioshow in NYC en hij is opzoek naar Europese hiphop. Wil je dus die airplay stuur dan je materiaal op naar:
JayWhy.com
The Show
PO Box 693
Brooklyn
New York
11229-0693

Contact opnemen via de e-mail kan natuurlijk ook: jaywhy101@aol.com

Meer info: http://www.jaywhy.com

[lijn]

DJ Krylon brengt 6e mixtape uit

Yeah! Fo The Heads part 6 is een feit. Deze keer mixt DJ Krylon de volgende tracks aan elkaar:
01. Intro
02. Terilekst – Intro
03. Prime – While I’m Dancin
04. Brassmunk – Get Right
05. Code Red – Wrapped 2002
06. Gangstarr – Skills
07. Looptroop – DVSG
08. Defari – Smack Ya Face
09. Athletic Mic League – Got Em Sayin
10. Grand Agent – Skillz Philly
11. Pig Skit
12. Beatnuts ft Large Pro – Originate
13. Wheep Skit
14. Boot Camp Clik – Had It Up 2 Here
15. Jiggy Djé – Bekvecht Gedrag
16. Supernatural – Internationally Known (B.I.G. Krymix)
17. Kreators – Nightlife
18. Ndivisual ft Clew – All-Stars
19. Terilekst, CIA & RFX – Personalities
20. Mums The Word ft Otherwize – Down With Us
21. Y’all Better Pay My MixCD Money Skit
22. Mic One – Crazee
23. Maylay Sparks – Crazy
24. C-Rayz Walz – Crazy
25. Phil Da Agony – Analyze The Operation (Dilated Krymix)
26. Big Dro & Zinndeadly ft Planet Asia – Three O’Clock Rhyme Session
27. Motion Man – Side Ta Side
28. Wordsworth – On Your Feet
29. Kayaman – So Fresh

Vanaf 31 januari is deze mixtape te bestellen voor 9 euro.

Meer info: http://www.djkrylon.nl

[lijn]

Hip Hop Friesland 2003

Straight A’s Entertainment organiseert op zaterdag 21 juni 2003 ‘Hip Hop Friesland 2003’. Dit evenement zal zoals voorgaande jaren wederom plaatsvinden in Het Bolwerk te Sneek. De 4 elementen van Hip Hop zullen hierbij centraal staan. De line-up zal trouwens alleen bestaan uit Friese acts.

Kom je uit Friesland? En ben je bezig met Hip Hop? (ongeacht op welke manier) dat kun je je aanmelden via: hiphopfrl2003@str8ace.com. Belangstellenden kunnen zich inschrijven tot zaterdag 12 april.

[lijn]

Opgezwolle tekent bij Topnotch/Virgin

Na Raymzter heeft Opgezwolle ook de stap gemaakt naar Topnotch/Virgin!

Good luck gewenst van HIJS!

Meer info: http://www.opgezwolle.nl

[lijn]

Hoofdstuk 9 t/m 12 van GOTCHA! 1990-1993 staat nu online!

Al eerder lieten wij je weten dat je een aantal voorpublicaties van het te verschijnen Gotcha! boek online kon lezen. Nu is het mogelijk om de hoofdstukken 9 t/m 12 te bekijken. Het volledige boek is trouwens vanaf Mei te bestellen.

Meer info: www.shapesquad.com/gotcha

Geplaatst door bowie op 30 januari 2003