Het is bijna tijd voor Appelsap, dit is wat je kunt verwachten

Appelsap is het langstlopende hiphopfestival van Nederland en gaat dit jaar voor de tweede keer (wegens renovaties in het Oosterpark) plaatsvinden in het Flevopark. Vorig jaar bleek ook dát een prima festivallocatie. De line-up is inmiddels compleet, de tickets kunnen worden besteld en hopelijk is Moeder Natuur ons op 13 augustus goed gezind. Wat je kunt verwachten qua muziek hebben we voor je op een rijtje gezet.

Appelsapflyer2016banner

Natúúrlijk is er geen Appelsap zonder grote Amerikaanse headliner. In het verleden stonden onder meer Kendrick Lamar, Travi$ Scott, Pharoahe Monch, ScHoolboy Q, Action Bronson en Random Axe op het podium en dit jaar kiest de organisatie voor een oudgediende. Fat Joe staat dit jaar als headliner op Appelsap. Dat klinkt raarder dan dat het is, want hij scoorde dit jaar een megaklapper met All The Way Up, in samenwerking met Remy Ma, French Montana en Infared. Grootheden als JAY Z, Snoop Dogg en The Game sprongen op remixes en de rest is geschiedenis. Natuurlijk kunnen we ook niet wachten tot Lean Back, Make It Rain en What’s Luv door Oost schallen.
Jazz Cartier gaf eerder dit jaar in een interview met ons aan zin te hebben in zijn performances in Amsterdam. Hij rockte toen de Melkweg en komt volgende week zaterdag terug voor ronde 2. Wie hem al heeft zien spelen weet dat hij een echt podiumbeest is. Zo klom hij op Openair Frauenfeld naar de bovenkant van het podium en kwam hij met stellage en al naar beneden.

DSC_0198_bewerkt-1

Meer zin in straatrap van eigen bodem? Appelsap got you covered! Rotjoch host dit jaar weer een blok onder de noemer Rotjoch United waarvoor hij een blik aan dope rappers opentrekt. Onder meer Josylvio, Boef, Mula B & Louis en Jozo komen de main stage blessen met anthems. Maak je klaar om Le7nesh, Lauw, Domme Jongens en Erin Eruit live te beseffen. Noisey presenteert op hun eigen podium en grimey met o.a. Section Boyz, Grimeyard, Elf Kid, Zwart Licht en AJ Tracey en Noah’s Ark stuurt een aantal soldaten (te weten Hef, Murda, Jonna Fraser, Def Major en Mario Kartel) het veld in voor die madness op en bij de main stage. En natuurlijk is een dagje Appelsap niet compleet als je niet even gedanst of gevibed hebt bij een aantal van ‘s lands beste dj’s. Abstract, Vic Crezée, SirOJ, FS Green, Edzon, Drivah, Mairo Nawaz, Appiah en Lion Kojo zorgen voor die dikke tunes als je effe geen zin hebt om een moshpit te pakken bij een live act.

Om je alvast helemaal in de #ASAP16 vibe te laten komen, hebben we een shitload aan tunes in een playlist gezet, enjoy!

Meer info over Appelsap en het kopen van tickets check je via hun website.

Geplaatst door bowie op 3 augustus 2016