Het Hiphop Journaal vat het Nederlandse hiphopjaar samen in jaarmix

Hoe rot het jaar voor velen was, zo’n tof jaar is 2020 geweest voor hiphopfans. Want hoewel de live-sector zo goed als stil viel door ‘de grote C’, viel er genoeg te genieten. Alle rappers kregen de tijd om vaker de studio in te duiken, wat een gigantische output opleverde. Het Hiphop Journaal richt zich met hun allereerste jaarmix op al het moois dat in 2020 werd uitgebracht in de Nederlandstalige hiphopscene. Dat levert een tape op die maar liefst 100 minuten duurt en 71 tracks bevat!

Het Hiphop Journaal had aanvankelijk een tour gepland door Nederland en België, waarin ze met clubavonden, unieke dj-sets en speciale live-shows op zijn kop zouden gaan zetten. In plaats daarvan verlegden ze de focus naar online. Na Veel van de acts die hen zouden komen versterken zijn nu vereeuwigd in de jaarmix: ADF Samski, MocroManiac, $KEER & BOO$ en Josbros bijvoorbeeld. Maar in de uitgebreide maar snelle mix, die je nu kunt streamen via Soundcloud, kun je ook tracks van rapveteranen als Sticks, Ronnie Flex en U-Niq vinden. Daarnaast komen er hits van Donnie, Dopebwoy en Boef voorbij. Van boombap tot drill; alles komt aan bod.

Natuurlijk focust de dj-formatie niet enkel op bekende en grote namen. Rauw talent als KA, Cry en Jantje maakten allemaal furore in 2020, dus mogen ze niet missen. En daarnaast kwam er zóveel goede muziek uit België, dat we wel over de landsgrenzen móesten kijken. Vandaar dat namen als Zwangere Guy, Spreej & Lefto, RonnyHuana, Freddie Konings en WAWA niet konden ontbreken.

Ook de muziek die de Black Lives Matter-movement teweeg heeft gebracht heeft een plek gekregen in de jaarmix. Zowel de enorme possecut Adembenemend als Geen Wedstrijd, de samenwerking van Bizzey en Akwasi, zijn erin opgenomen. Maar daarnaast is er, omdat de drie mannen beseffen dat hiphop ‘black culture’ is, ook genoeg muziek die daar een sterke link mee heeft; onder meer van SMIB, Typhoon en Winne.

Stream de Jaarmix 2020 van Het Hiphop Journaal hieronder via Soundcloud:

Het Hiphop Journaal · Het Hiphop Journaal | Jaarmix 2020

Op de website van Het Hiphop Journaal lees je alle informatie.

Geplaatst door bowie op 29 december 2020