Het Hiphop Journaal neemt vier live-acts mee naar Groningen

Het Hiphop Journaal is een collectief dat bestaat uit drie Tilburgse dj’s en in 2020 overal in Nederland de waardering voor hiphop van eigen bodem op gaan krikken. In clubs, cafés, popzalen en op festivalpodia zullen De Manager, Johannes IV en Bowie louter Nederlandse hiphop draaien; van klassiekers van Opgezwolle en Extince tot de nieuwste tunes van Snelle en Ronnie Flex. Donderdag 16 januari trappen ze het jaar af in Drie Gezusters, Groningen, op de Penguin Showcases tijdens Eurosonic Noorderslag!

Tijdens de nachtelijke showcase (vanaf 00:00!) zullen ze naast dikke dj-sets vol hiphopbangers ook ruimte maken voor een aantal speciale gasten. “Zo’n sicke show speel je niet alleen, dus heben we in samenwerking met Hiphop In Je Smoel gezocht naar de tofste acts. Het is een belangrijk podium om te laten zien en horen wat Nederlandse hiphop te bieden heeft anno 2020.”

De live optredens worden verzorgd door Leeroy, die je kent van Zwart Licht en deze maand nog zijn nieuwe EP uitbrengt, en Ness, de DFG-vaandeldrager uit Zwolle. Daarnaast zie je ook Grote Prijs van Rotterdam-winnaar Djesco en Q’n & Owzy, die op dit moment zorgen voor een grime-revival in eigen land. De entree is helemaal gratis. Het adres is: Drie Gezusters (Tikibar op de eerste verdieping), Grote Markt 36-39 te Groningen. “Als je ook maar een klein beetje van Nederlandse hiphop houdt én die week in Grunn te vinden bent, hopen we je daar te zien!”

Voor in de agenda:

Het Hiphop Journaal in je smoel
16 januari 2020, vanaf 00:00 (in de nacht van donderdag op vrijdag)
Line-up: Het Hiphop Journaal ft. Leeroy, Ness, Djesco en Q’n & Owzy
Locatie: Drie Gezusters, Tikibar, Groningen
Entree: gratis!
Let op: wees op tijd, vol = vol!
Facebook-event: klik hier

Het Hiphop Journaal is te volgen op Instagram, Facebook en Twitter.

Geplaatst door bowie op 19 december 2019