Het derde seizoen van de HIJS Hook-ups komt tot een eind met een speciale expo!

De HIJS Hook-up kende dit seizoen een heel nieuwe opzet: in een besloten omgeving werkten drie duo’s gezamenlijk aan een drieluik. Voor het publiek komt deze keer slechts één moment dat het werk te zien én te koop is: op zondag 4 juni is er een speciale expositie in het ALL CAPS Warehouse aan de Korte Stadionweg 103B te Rotterdam. Alle opbrengsten daarvan worden gedoneerd aan twee projecten die de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië steunen.

“Ik ben zeer tevreden met de drie geweldige drieluiken die de teams hebben gemaakt”, vertelt HIJS/Rewriters010-curator Daniël Claessens. We waren al bezig met de voorbereidingen voor de vernissage toen de ramp in Syrië en Turkije zich voltrok, waardoor het originele plan dat we hadden eigenlijk raar voelde om door te zetten. Na een aantal overleggen hebben we besloten om op zoek te gaan naar lokale initiatieven in die landen om te steunen. Alle opbrengsten gaan naar Kulturvan en een familieproject van Efe Case – een kunstenaar die ook heeft meegewerkt – in Istanbul.

De drie duo’s zijn Tim Mulder & Naamlooozz, Nouha Saleh & Ricardo van Zwol en Dalal Mitwally & Efe Case. Elk duo kreeg een hele dag de tijd om samen aan een drieluik te werken in de ALL CAPS warehouse in Rotterdam-Zuid. Afgesloten van de rest van de wereld konden zij elkaar inspireren, tips en trucs uitwisselen en hun creativiteit de vrije loop laten.  “Het creatieve proces zit er al een poosje op. Nu is het tijd dat we het eindresultaat aan het publiek gaan tonen”, aldus Claessens.

Alle opbrengsten van de expositie die slechts één middag duurt gaan naar Kulturvan en het genoemde familieproject van Efe Case. Zien we je op zondag 4 juni vanaf 13:00 in de ALL CAPS warehouse? Adres: Korte Stadionweg 103B, Rotterdam.

 

Geplaatst door bowie op 25 mei 2023