Het beste van twee jaar Talent Meets Talent op WOO HAH!

WOO HAH! verkocht anderhalve maand vóór het festival het laatste beschikbare kaartje en meldt dat er dit jaar tienduizend bezoekers worden verwacht in de Tilburgse Spoorzone. Het is een bekend terrein voor To The Max: het kantoor van de organisatie is er gevestigd én ze mochten ook vorig jaar al het festival rocken met een package. Dit jaar is dat niet anders dus zie je op 2 juli naast onder meer Future, Mac Miller en Young Thug ook de beste acts van twee jaar Talent Meets Talent. Wij stellen ze aan je voor.

woohahshowcasetthemax2016

Le Seton
Deze Rotterdamse guy (giga snor, idem baard) overtuigde iedereen tijdens de eerste Talent Meets Talent editie van 2016 met een gruwelijke performance, waarin hij zowel zijn rap- als zangskills ten gehore bracht. Singer/songwriter-achtige hiphop? Hell yeah. Zijn track PVMC heeft inmiddels meer dan 20.000 plays op SoundCloud en daarin verhaalt hij met hilarische ad-libs over zijn liefde voor Insta-chicks, Justin Bieber en jointjes roken (terwijl hij niet kan draaien) en dat alles over een heerlijke cloudrap-beat. Zijn eerste mixtape Featuring Le is ook te beluisteren via Soundcloud, doe dat hier.

ALPHADNA
Alpha Beta en Medina maken Qunst, met een Q inderdaad. Waar Qunst voor staat? Hardcore raps vol punchlines, muzikale invloeden van o.a. soul, reggae en trap. Zichzelf blootgevend, maatschappijkritisch of geen fuck gevend, maar altijd met het hart op de tong. Hun laatste officiële wapenfeit, toepasselijk Qunst getiteld en door Brian Elstak voorzien van artwork, dateert alweer van 2014 dus het is hoog tijd dat er nieuwe muziek uitkomt. Dat beloven ze dan ook snel te droppen. Live worden ze ondersteund door DJ Nav (die deze maand ook #HIJSBEATS2 jureert) en de chemie spat van het podium af wanneer ze rocken. Komt dat zien!

Kringili & Alex Megas
Al sinds de begindagen van To The Max zijn ze verbonden met de organisatie, wat heeft geresulteerd in een superdope releaseparty van hun EP Dertien Hoog in oktober 2015. Lang hoeven de liefhebbers van hun trappy tracks vol realness (inclusief de af en toe Brabantse tongval van rapper Kringili) niet te wachten op nieuw materiaal, want deze zomer komen de Tilburgers met de opvolger. De titeltrack van de Juice EP is inmiddels gedropt met een zomerse video erbij. Kom je cups vullen en proeven van meer nieuw materiaal tijdens de showcase op WOO HAH!

Vin Arge & BigNutz
Vin Arge is een naam die sinds zijn deelname aan Talent Meets Talent steeds vaker opduikt, en dat terwijl hij slechts één track uit heeft gebracht. Dat deed hij dan weer wel door een Superjamsessie met DJ DNS, Diggy Dex en drummer Maximus Prime te rocken. Inmiddels weten we dat hij met Ben Jur in de studio zit én met zijn producer BigNutz werkt aan een project getiteld L’Arge Nutz. Daarop zullen vast veel rhymes te horen zijn die net zo associatief als absurd zijn.

STEEV
STEEV’s entree in de scene ligt inmiddels alweer ruim twee jaar achter hem, maar stilzitten doet hij allerminst. Afgelopen april kwam zijn debuut-EP Zweet En Zonde uit via To The Max Entertainment. Daarop is hij te horen in de voor hem kenmerkende stijl: filosofisch, introspectief en openhartig raast hij over beats van onder meer Alex Megas en Maitro. Voor de titeltrack is eveneens een video verschenen.

Yung Amadeus
Yung Amadeus is net als Kringili & Alex Megas onderdeel van het collectief Hidden Village. Hij zal de set, net als vorig jaar, aan elkaar draaien. De jonge dj draait niet alleen, maar produceert ook nog eens. Zijn eigen EP heet St. Maria en is te beluisteren via zijn SoundCloud-pagina, waarop hij ook diverse dope remixes heeft staan.

Check de Facebookpagina van To The Max hier, daar is ook de volledige agenda van de organisatie te vinden.

Geplaatst door bowie op 27 mei 2016