Help hiphopheld Jordilogie richting een stamceltransplantatie in Rusland

Jordi Nooijen, zeker in Brabant en op Instagram bekend als Jordilogie, is een groot hiphopfan, creatieveling en een all round good guy. Het grootste deel van zijn leven vecht hij al tegen MS. Een risicovolle ingreep is op dit moment zijn enige hoop op genezing. De stamceltransplantatie is enkel te ondergaan in Rusland, en om die te bekostigen is een inzameling gestart. Alle steun is welkom!

Hij is het brein achter de Bunkersessies, een terugkerende rapsessie op YouTube, en ervaringsdeskundige op het gebied van jongerenwerk. Hij is gepassioneerd over hiphop, en kijkt op die manier altijd uit naar het nieuwste talent. In 2011 is hij gevallen, waardoor hij onder meer een schedelbasisfractuur opliep. Revalidatie was het gevolg, maar op 19-jarige leeftijd werd hij op een dag wakker en kon hij de linkerzijde van zijn lichaam niet meer aansturen. De diagnose: MS.

De MS werd in de tien jaar daarna steeds agressiever. Doordat hij zelfs een tijd niet meer kon praten, kon hij zijn andere passie niet meer uitoefenen; het rappen. Hij stortte zich op creatief en zitend werk als grafische vormgeving en videomontage. Echter verergert de MS zich dusdanig dat hij ook zijn goede hand niet meer kan aansturen. Ook wat evenwicht en stabiliteit is hij tegenwoordig sterk afhankelijk van anderen. Hij krijgt hulp bij het koken, het boodschappen doen en het opruimen van zijn huis en het douchen.

De zorg die in Nederland vergoed wordt, is niet voldoende om zijn stabiliteit en flexibiliteit terug te krijgen. Sterker nog; in Nederland wordt geen behandeling voor MS aangeboden die ook daadwerkelijk genezend is. In Rusland is het anders; daar kan Jordi een aHSCT-behandeling ondergaan, waarbij zijn afweersysteem een reset krijgt door het gebruik van zijn eigen stamcellen.

Muziek is altijd de rode draad in zijn leven geweest, vertelt hij in 2021 tegen het Brabants Dagblad. Hij gebruikt het voor verwerking, als uitlaatklep, het is zijn houvast en het staat symbool voor vrijheid en verbinding. We konden niet anders dan de Gofundme linken, zodat we hiphopfan- en maker Jordi samen helpen om nog in 2022 naar Rusland te gaan. Doneren doe je via de link of hieronder.

Geplaatst door bowie op 27 januari 2022