Helderheid krijgt eigen plein in Rotterdam Zuid

Zaterdag 14 juni om 13:00 uur wordt het Helderheidplein in de deelgemeente Feijnoord officieel geopend. Het plein is vernoemd naar de in de deelgemeente woonachtige MC Helderheid die op 7 april 2004 in zijn slaap is overleden.

De openingsmiddag staat in het kader van de overleden MC. Naast eettentjes rondom het plein zal er muziek zijn van Helderheid’s moeder Joany Muskiet en begeleidingsband. Collega-MC’s Winne, Heinek’n, Appa en natuurlijk zijn crew Tuigcommissie en DJ’s 2 Dope en Fader zullen ook hun bijdrage leveren.

Tijdens de middag zijn er ook workshops. De rapworkshop wordt verzorgd door Excellent, lid van de TuigCommissie en workshopdocent. Lucas, graffiti artiest en kunstenaar, begeleidt de jongeren die deelnemen aan de gratis graffitiworkshops.

Op deze memorabele dag gaat er een clip worden geschoten door de makers van “Rotterdam” van U-niq. Het nummer in kwestie heet “1 Helderheid” en zal verschijnen op het binnenkort te verschijnen album “Helderheid” van de TuigCommissie.

Deze middag is niet alleen de opening, maar ook de start van een jaarlijks terugkerend hiphopfeest op het Helderheid-plein, waar de hele hiphopscene vertegenwoordigd zal zijn.