Heftige strijd bij Soneo crewbattles

Die tegenstand zou dan moeten komen uit Den Haag. Styles Confidential timmert al een tijdje aan de weg. Aan de hand van bboys T-Bone, Bennie Blanco, SD en James ontwikkelt de jonge garde zich zienderogen. Met gemak plaatste SC zich voor de eindronde in Zwolle. Dat deden ook de relatief nieuwe crew The Militia uit Amsterdam en omgeving. Het enthousiasme en de presentatie als crew vielen in positieve zin op wat ervoor zorgde dat ook zij aanspraak maakten op de winst. Andere crews als Rebels On The Run en ADHD deden er alles aan door te dringen tot de finale, maar hun inbreng was te mager en bleek onvoldoende om de jury te overtuigen.

Dat Enschede en omgeving in de tent was, was al bij binnenkomst duidelijk. Dj’s Panic en Lu-Chis’z verzorgden de beats. Beats die de crewmembers van Extraordinary Gentlemen (EXG) niet onbekend waren en een licht voordeel opleverden. Verder behoort Zwolle toch een beetje tot hun grondgebied en speelden ze dus een thuiswedstrijd.

Het ging er hard aan toe wat bleek op het moment dat Styles Confidential en The Militia elkaar in de eindronde bestreden op de vloer. Er werd elkaar geen millimeter toegegeven wat resulteerde in een agressieve battle die op het kookpunt zelfs even gestaakt werd. Na afloop werd deze strijd in een 1-on-1 buiten het oog van de jury uitgevochten. Diezelfde jury, bestaande uit Groninger Mad-D, Amsterdammer Sylvain en bgirl Baby Par uit NY had het regelmatig moeilijk en was lang niet altijd eensgezind in zijn oordeel. Geen twijfel was er over de winst van de Seven-to-smoke powermoves die werd gekaapt door bboy Lahi. Hij ging er vandoor met 100 euro aan prijzengeld.

Uiteindelijk was het toch weer EXG die de titel en het prijzengeld voor beste crew op konden halen. Bboy Koko deed de grond letterlijk schudden en Marve1 en Kido overtuigden de jury met soepel uitgevoerde en vaak keiharde moves. Hun agressie en enthousiasme blijven buitengewoon indrukwekkend. Ze schreeuwen elkaar letterlijk naar de winst en halen simpelweg het beste in elkaar naar boven. De vraag is wie er in de toekomst EXG gaat overtreffen. Eén ding is duidelijk; er wordt gezaagd aan de stoelpoten van het collectief uit het oosten.

Geplaatst door bowie op 15 oktober 2009