Headlock! III

Internetmagazine Hiphopinjesmoel.nl en Soul Control organiseren de dag voor Goede Vrijdag wederom de hiphopparty Headlock! in Speakers te Delft. Donderdag 8 april zijn er drie optredens te bewonderen van Frontline, Skiggy Rapz en VSOP. Frontline bracht onlangs hun debuutalbum Certified Bangers uit dat goede recensies ontving. Skiggy Rapz uit Nieuwkoop won vorig jaar zowel de Grote Prijs van Zuid Holland als de Grote Prijs van Nederland. VSOP heeft vorig jaar veelvuldig opgetreden en stond o.a. op Lowlands en Noorderslag. Tim van VSOP won vorig jaar de eerste nationale freestyle competitie Spitt. Op Headlock draaien DBS en MistaSweet de platen en is Maximus Prime de host van de avond.

Skiggy Rapz uit Nieuwkoop is pas 21 jaar en heeft al veel bereikt. Na zes jaar produceren en schrijven won hij vorig jaar de Grote Prijs van Zuid Holland en stak hij ook de Grote Prijs van Nederland in zijn zak. De meeste nummers van Skiggy Rapz zijn upbeat en live staat hij samen met zijn back up rapper Majazz garant voor een energieke show.

Frontline bestaat pas sinds 2000, maar de leden van de crew zijn individueel al langer bezig met hiphop. DJ Krylon is bekend van zijn Fo The Heads mixtapes die hij in eigen beheer uitbrengt. In 2002 was Frontline voor het eerst te zien op het podium en een jaar later behaalde ze de finale van De Wraak Van Brabant en stonden ze in het voorprogramma van Cypress Hill, Wildchild, Beatjunkies, Raekwon en Pharoahe Monch. Dit jaar brachten ze in eigen beheer hun debuutalbum Certified Bangers uit, dat werd gedraaid op o.a. radiozenders als 3FM, NCRV en Kink FM.

VSOP is een Nederlandstalige crew uit Spijkenisse. Na enkele jaren demo’s maken werd in 2002 de CD Spelenderwijs uitgebracht met daarop het verzamelde werk van het jaar 2001. Vorig jaar stonden ze me Plankenkoorts op de verzamelaar Down Into Hiphop II en het nummer Round 2 is te vinden op Rotterdam Redrum – The Underground Hits. In 2003 traden ze veelvuldig op. Ze speelden op o.a. Noorderslag en Lowlands en deelden ze het podium met Klopdokter en The Proov tijdens de What’s The Flavour toernee. Afgelopen november won Tim de eerste nationale freestyle competitie Spitt in een bomvol Paradiso.

Info
Datum: Donderdag 8 april (de avond voor Goede Vrijdag)
Adres: Speakers, Burgwal 45-49, Delft
Entree: €8,-
Aanvang: 22:00-03:00
Meer info: http://www.speakers.nl

Geplaatst door bowie op 2 april 2004