Trick or treat: vijftig spooky hiphoptunes als soundtrack voor Halloween

Halloween lijkt ieder jaar aan terrein te winnen, ook in Nederland. Mooie kostuums, eindeloze verkleedpartijen, grote themafeesten, versiersels aan de gevels; we zien het steeds vaker. Een ding is zeker: wij van HIJS vinden het leuk, zolang er maar een goede en passende soundtrack bij te beluisteren is. Dus daar zorgen we voor.

Duistere rhymes over moord en manie, ijzingwekkende storytelling, paranormale gebeurtenissen of rappers die hun eigen dood uitbeelden. Terwijl veel winkels al hun etalages vol hebben gehangen met kerstversieringen, leven wij liever in het moment: tijd voor de meest spooky tunes die we kunnen vinden. We hebben een collectie van joints samengesteld die creepy zijn qua geluid, donkere teksten bevatten of simpelweg een horror-thema kennen.

Creepy stuff

Hiphop heeft al decennialang een relatie met horror. Uiteraard hoor je usual suspects als Necro, Dr. Dooom en Gravediggaz met creepy teksten, maar je hoort ook early stuff van Busta Rhymes, een song van The LOX en een samenwerking tussen Outkast en Kelis. Top dat af met een snuf Three-6-Mafia, een sprinkeltje Ghostface (tuurlijk!), de man op de cover genaamd Denzel Curry, en uiteraard een track van Metro Boomin en 21 Savage en je hebt een perfecte soundtrack voor tijdens het verkleden vandaag.

Maar je houdt deze afspeellijst natuurlijk niet voor jezelf. Steek de kaars in je uitgeholde pompoen maar aan, pak de zeis en gooi deze afspeellijst over de speakers met je ramen open vanavond. Je buurt gaat het waarderen.

Geplaatst door bowie op 31 oktober 2023