Hague HipHop Festival 2001

De 2e editie van Hague Hiphop met een lading acts: ClassAct, Poetic Assasin, Lingwistikz, Survilliance, Magical Madness, The Group, Ablaze, The Headliners, Coup de Villz, Jane & Elis, Supreme Court, Ross en Iba, Firearms feat. UFO, 3e kamer, Deams en Extince.

De 2e editie van het HagueHiphopFestival werd dit jaar gehouden op de hofplaats vorig jaar was dit festival nog op het spuiplein dat toen een regenachtige editie opleverde. Dit jaar was het weer niet echt beter te noemen kijk hier naar een impressie van het weer . Door de vele regen en stroom problemen op het podium begon het festival pas rond een uur of 3 terwijl het eigenlijk om 12 uur had moeten beginnen, hierdoor werden een aantal acts van de line up verwijderd. Ondanks de stortbuien was het vrij druk op de hofplaats in Den Haag.

Het eerste optreden dat we volledig konden zien toen het droog was, was dat van poetic assasin en dat klonk vrij rauw alleen reageerden ze een aantal keer met: you can’t kill us en nog meer van dat soort skits beetje ongepast als je het mij vraagt maar goed het hele programma was dus doormekaar heen gehaald en het was nu de beurt aan :ingwistikz en dat klonk ook allemaal wel aardig. Coup de Villz trad daarna op tussen weer een paar regenbuien en hun leverde een korte maar wel goede show. Daarna een tijdje bij het bboy podium gekeken waar de: Give me some more breakers bezig waren, maar we werden al heel snel terug geblazen naar het hiphop podium omdat daar ablaze een hele energieke show gaf die shit was heel errug dope. Het publiek werd wat losser en magical madness wist daar wel raad mee ze deden een paar dope nummers waaronder het nummer: pieces of the puzzle het leverde een springende menigte op.

Het was nu avond geworden en firearms stond op het programma en dat compleet met met een live band: ufo en wat kan ik zeggen die shit was gewoon phat het deed me een beetje denken aan common met die live band erbij. De live band (ufo) klonk funky, en de 3 mc’s waaronder: ambush de (host van het festival) hadden ook heel veel skillz en dit optreden in tegenstelling met de andere acts duurde bijna een uur en je verveelde je geen enkele seconde. Ook lieten de 3 mc’s van firearms hun skillz zien in een heuse battle en a capella dit was ongetwijfeld de doopste act van het festival. Veel respons kreeg de 3e kamer aka bluf technici aka haagsche bluf, ik verwachtte zelf heel veel van deze show maar ik vond hem zelf een beetje tegenvallen dit kwam mischien ook mede door het feit dat ze het nummer: bluf technici niet deden terwijl dit een dope party track was en ook was deze show heel kort erg jammer dus.

Deams kwam onder het motto: kort maar krachtig het podium op en het publiek hypte direct bij zijn 1e line. De shit die hij deed was dus zwaar dope maar dit optreden was echt te kort. Dan de laatste act van het festival: extince hij dropte een vrij lange show maar hij spitte zoveel yo’s en ho’s dat ik dacht dat het al kerstmis was maar goed aan de andere kant deed hij wel een aantal bekende nummers: kaal of kammen , vitamine e en viervoeters. Extince stond op het podium met skate the great en daarna kreeg hij nog versterking van: deams en 3 kleine kids (kinderen van Ross?) deze kids waren ook al te zien bij het optreden van Ross en Iba. Extince kreeg wel het publiek letterlijk los alleen op einde van het optreden en tevens het festival vond iemand het nodig om een fles richting Extince te gooien en hij riep deze persoon op om dit niet te doen en maar op het podium te komen als hij een probleem had een andere persoon antwoordde hierop om richting podium te stormen maar hij werd tegen gehouden door de aanwezige security.Op dit incidentje na was dit een zeer dope dag met wisselvallig weer, veel publiek, goede acts, fanatieke bboys en graf.

Fixtures
Hoogtepunt: Firearms feat. UFO
Dieptepunt: incidentje op het einde en de vele regen
Bier: 3,50
Wc: 0,-
Garderobe: nee, het was open air remember
Fotograferen: jah
Geluid: aardig
Bezoekers: 500
Damage: 0,-
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 31 december 2001