Hague hiphop 2003

De Hofplaats in Den Haag stond weer in het teken van die gratis hiphop steez: Hague hiphop met veel ouwe bekenden maar ook met nieuwe gezichten.

Hague hiphop was alweer toe aan zijn 4e verjaardag en de line up stond wederom vol met ongeveer dezelfde acts als voorgaande jaren: Fire Armz, Supreme Court, 3e kamer en Coup de Villz. Het aardige aan de line up van dit jaar was dat er een aantal gasten waren uitgenodigd: M.O.D. the Black Marvel, VSOP, Terilekst en als hoofdact stond E-Life op het podium. Tussen de verschillende acts kwamen de turntable liefhebbers aan hun trekken: DJ Chief / DJ Kypski / DJ DNS / DJ Rockid.

Het zou in ieder geval een droge dag blijven, waarbij vooral de geluidsmensen een negatieve rol opeisten, want wat was het geluid weer slecht zeg. Voorgaande editie liep het geluid ook al niet even lekker en dan zou je toch denken dat de organisatie hiervan geleerd heeft. De optredens van Bleek en Sores liepen daardoor al compleet de soep in. Naast het geluid viel het ook op dat de optredens per act relatief kort waren (circa 20 minuten). NuClear Family warmde de volgestroomde Hofplaats op en VSOP mocht het karwei afmaken. Het publiek genoot van VSOP en de energie spatte er zoals gewoonlijk weer af. De stagemanager liep ook tijdens dit optreden druk te gebaren dat er niet meer veel tijd was maar Tim (VSOP) liet direct weten dat VSOP op z’n minst nog 2 tracks ging rocken. Al met al leverde dit hilarische momenten op. Zoals al eerder aangehaald, de Hofplaats in Den Haag was al rond een uur of 2 volgelopen om te genieten van gratis hiphop en dat was met de vorige edities wel anders.
Coup de Villz, getooid met Scream-maskers gaven een zeer strakke show die verder niet echt opvallend te noemen was, shit was tight! Terilekst mocht hierna de stage betreden en hij deed dit samen met Kas die de backups verzorgde. De show was wel aight, maar ik heb betere shows van Terilekst gezien die deze keer geen Spacekees had meegenomen.

In tussen waren er verschillende B-boy battles gaande en was het ook mogelijk om een aantal Class Acts te checken. De B-boy battles gingen er zoals altijd lekker fel aan toe. De eerder genoemde Class Acts konden over het algemeen niet overtuigen en eigenlijk waren de meeste acts van een bedenkelijk laag niveau. De avond viel en het was tijd voor Supreme Court. Deze crew verraste met een zeer sterke show die voornamelijk vol zat met nieuw materiaal. De zeer goede show van Supreme Court drukte het slechte geluid naar de achtergrond. M.O.D. the Black Marvel was misschien wel het echte hoogtepunt van Hague hiphop. Hij bracht diepe lyrics in combinatie met rauwe beats maar ook hier speelde het geluid weer een negatieve rol. Het was ook teleurstellend dat M.O.D. geen volledige show kon geven want de man blijft boeien van begin tot eind.
Het hoogtepunt van de show van Fire Armz lag bij Ambush die echt een gruwelijke freestyle dropte! De rest van de show kon er mee door. E-life was de laatste en tevens hoofdact van Hague hiphop 2003. Hij werd ondersteund door DJ Rockid en U-niq en damn wat gaf E-life een show. Het deed denken aan zijn optreden op de afgelopen editie van Planet Rock waar hij ook zijn live band had thuis gelaten. Iedereen verwachtte volgens mij een chill optreden met live band maar het zou heel anders worden. Direct vanaf het begin gingen de handjes in de lucht en iedereen was live. E-life kickte veel ouwe shit, maar ook het nieuwe materiaal werd niet vergeten. De show werd afgesloten met een soort van mini open mic en iedereen was tevreden. Zo zien we E-life graag!

Ondanks het zeer slechte geluid was Hague hiphop het best bezochte en gezelligste open hiphopfestival van dit jaar. De meeste acts gaven een aardige tot zeer gruwelijke show en alle elementen van hiphop waren aanwezig.

Fixtures:
Hoogtepunt: Supreme Court, M.O.D. en E-life
Dieptepunt: het geluid!
Bier: geen idee, ik had mijn eigen drank meegenomen
Wc: gratis
Garderobe: geen
Fotograferen: jah
Geluid: SLECHT!
Bezoekers: circa 700
Damage: gratis
Cijfer: 7,5

Geplaatst door bowie op 7 juli 2003