Grunnsonic presenteert verrassende hiphop line-up op 17 januari

Al jaren geldt Grunnsonic als dé plek waar je het nieuwe hiphoptalent van het hoge noorden kan aanschouwen. Op vrijdag 17 januari staat er een uitgebreide line-up op het programma tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen; wij hebben de eer om de acts aan je voor te stellen en je te vertellen waar je op welk moment moet zijn!

Teddy’s Last Ride

Cloudy Diow in Sunny Beach, 22:00
Cloudy Diow heeft een unieke sound en is lichtelijk geïnspireerd door grootmachten als Kid Cudi, Wiz Khalifa, Mac Miller en Iman Omari. Zijn hoge noten vloeien perfect samen met zijn wavy productie. Melodieuze klanken, poëtische wordplay en een fijne live show zijn de ingrediënten voor een fijne aftrap van de avond.

Wat Aans! in Het Pakhuis, 22:30
Wat Aans! bestaat uit een stel rappende sjompen, FiezeRik (Rik Baptist) en De Beunhaas (Teun Heuvel). Twee ongelooflijk houterige, knullige boeren die eigenlijk niks kunnen. Sinds enkele jaren is Jeroen Russchen de producer (die ook niks kan) die tijdens shows mee gaat om te dj’en en als stagiaire. Al met al, het is niks en juist dat maakt ze de moeite waard. Vooral niet zoeken naar die klootnherrie zoals Trilploat, Sjomp of WOAROMDATTEN!? Wees zuinig op uw oren.

Revo in Sunny Beach, 22:45
Revo is een rapper uit Groningen die geen blad voor de mond neemt. Met een allergie voor clichés en een duidelijk te horen passie probeert hij uit te blinken, tussen alles en iedereen. Na verschillende optredens en collaboraties weet hij zijn fanschare steeds groter te laten groeien door middel van rake teksten. Tijdens zijn optredens hoor je pakkende deuntjes, een goede interactie met het publiek, humor en gevoelige luistermomenten. Samen met zijn producer Emage maakte hij de ‘Hier Is Revo’ mixtape, een plaat waar alle aspecten van de rapper – op de meest recht toe recht aan manier – naar voren komen.

Andy Smart / Teddy’s Last Rade in Warhol, 22:45
The Others is een elektronisch pop-spektakel van Teddy’s Last Ride waarin buitenbeentje een waarschuwend toekomstverhaal brengen. Met een vibrato die niet van deze wereld lijkt, leidt vocalist Andy Smart je door hoofdstukken van zijn eigen verdriet en eenzaamheid. Met behulp van projecties, dans en clubbeats peinst hij over wat ons mens maakt, de kracht van kwetsbaarheid en de waarde van licht in donkere ruimtes. Maak je klaar: The Others zijn geland.

Rooks in Sunny Beach, 23:00
Rooks groeide op in Meppel, maar verhuisde al snel naar Groningen, waar hij producer Emage leerde kennen. Daaruit ontstond zijn eerste solo trapproject; Rolex Rooks. Hij speelde veel shows in Groningen, deed een scholentour, trad meermaals op in Denemarken (!) en stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Die live-ervaring neemt hij nu mee naar Grunnsonic!

Rayvano in Sunny Beach, 00:15
Met zijn Surinaamse, Molukse en Nederlandse roots én een afkomst uit een muzikale familie was het niet heel gek dat Rayvano een muzikantenbestaan zou krijgen. Hij dropte al muziek onder het label Zonamo Underground en zijn eigen kanaal Major Music. Inmiddels kun je deze artiest al kennen van zijn deelname aan de FunX Talent-wedstrijd Next Generation of zijn single Closefriends, waarmee hij het schopte tot de Top 50 Viral Nederland hitlijst.

Naast het feit dat we deze line-up bekend mochten maken, presenteren we ook een eigen avond tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Donderdag 16 januari staan de dj’s van Het Hiphop Journaal in Drie Gezusters met een NL hiphop-showcase vol special guests. Wie dat zijn maken we snel bekend!

Geplaatst door bowie op 16 december 2019