Grote Prijs van Nederland finale

Na een aantal voorrondes waren de finalisten dan bekend: Shockwave, Raymzter, D-Men Entertainment, Spacekees & Terilekst, Sista*Brotha en Opgezwolle. Paradiso was uitverkocht. Er waren voldoende dope acts aanwezig om er een dope avond van te maken en dit gebeurde dan ook.

D-Men Entertainment (winnaar publieksprijs)
Deze crew uit Diemen had veel fans meegenomen en ze kregen vooral met het nummer "je hebt een snor" de meeste hoofden mee in de zaal. Na twee nummers begon het optreden een beetje te vervelen maar de show inclusief danseressen zat op zich wel aardig in mekaar.

Sista Brotha
Was de enige RnB act die in de finale terecht was gekomen. Ik ben al niet echt een grote fan van RnB en deze ish voelde ik niet echt net zoals het publiek trouwens. De zangeres had wel een goede stem maar verder was SistaBrotha niet bijzonder te noemen.

Raymzter
Compleet met live band en komend uit Almere zette de hele tent op ze kop. Vooraf werd hij al bestempelt als eventuele winnaar en hij maakte het dan ook waar. Het publiek werd opgefokt door de hype Raymzter en eigenlijk kon de jury niet om hem heen. Vooral niet toen hij ook nog een freestyle dropte ,jip deze show was dope!

Spacekees & Terilekst
Veel mensen hadden zich naar voren gewerkt want space en turri stonden on stage. Zij zorgden er ook voor dat het publiek bij de les was. De track "eens" en "rap recent" waren de hoogtepunten van het 2-tal en ik vond dat ze heel dicht bij de show kwamen die Raymzter neerzette.

Opgezwolle
Veel gehoord over deze mensen uit Zwolle en via via kwamen ook zij in de finale. En tja in een finale als deze was Opgezwolle ook dope. Ze kwamen dan niet direct in de buurt van de vorige twee acts maar het optreden zat goed in mekaar. Producer DJ Delic kreeg de ‘beste muzikant’ prijs.

Shockwave
Die al wat bekender was bij het grote publiek had een goede show in gedachte maar er was totaal geen communicatie met het publiek. Het werd een zwakke en teleurstellende show van Shockwave ze kant. Een gemiste kans als je het ons vraagt.

Fixtures
Hoogtepunt: de shows van Raymzter en Spacekees & Terilekst
Dieptepunt: Shockwave
Bier: 3,50
Wc: gratis
Garderobe: 2,-
Fotograferen: ja
Geluid: matig
Bezoekers: circa 2000
Damage: 25,-
Cijfer: 8.5

Geplaatst door bowie op 31 december 2001