Tymon de Laat leert je over rasters en schalen in de Rewriters010 grid-sessie!

Wat is de beste manier om een grote muur op te zetten? En waar moet je op letten? Op 19 mei kom je erachter tijdens een nieuwe street art-specialistensessie bij HIJS! Een snelle en eenvoudige demo over hoe je je kleine schets of ontwerp kunt omzetten in een grote muurschildering. Kunstenaar Tymon de Laat heeft een grote lading ervaring die hij graag aan je overdraagt in de HIJS-Loods te Rotterdam-Zuid. Deelname is helemaal gratis.

De doodle grid van Tymon én het eindresultaat van zijn mural van Jeangu Macrooy in Rotterdam

“De meeste kunstenaars die ik ken kennen wel vaak de verschillende opties die er zijn, en ook een beetje van de theorie erachter. Maar ze hebben nog nooit gewerkt met een van de opties die er zijn”, vertelt street art-curator Daniël Claessens van Hiphop In Je Smoel / Rewriters010.

“Tymon heeft over de hele wereld muurschilderingen gerealiseerd. Hij gaat de deelnemers meenemen in de wereld van projectietechnieken en doodle grids. Hoe werkt het, wat zijn per techniek de voor- en nadelen en zijn er situaties waarbij wellicht een andere techniek tóch beter is?”

Tymon de Laat deelt zijn ervaringen en inzichten tijdens de street art-specialistensessie op 19 mei van 18:00 tot 21:00. Inloop is vanaf 17:30. De deelname is gratis, maar inschrijven via onderstaand formulier is verplicht. Het adres is Korte Stadionweg 103B, Rotterdam.

Geplaatst door bowie op 3 mei 2022