Graffitipionier Cornbread exposeert in Amsterdams museum STRAAT

STRAAT Museum haalt in samenwerking met Paradigm Gallery of Philadelphia niemand minder dan graffitilegende- en pionier Cornbread naar Amsterdam. De allereerste tentoonstelling op Europese bodem van ’s werelds eerste moderne graffiti-kunstenaar is getiteld Start This. Van 9 oktober t/m 12 december kun je originele kunstwerken bewonderen die gemaakt zijn in zijn thuisstad Philadelphia.

Het museum op de NDSM-Werf in Amsterdam is vereerd om de man die het taggen heeft uitgevonden te ontvangen bij de openingsreceptie op 9 oktober. Die is voor het publiek toegankelijk met een regulier toegangskaartje voor het museum. Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om de receptie bij te wonenn, is de tentoonstelling ook tijdens de reguliere openingstijden van STRAAT te bezichtigen met een een regulier toegangskaartje tot en met zondag 12 december 2021.

Darryl McCray, beter bekend als Cornbread, is een graffitischrijver uit Philadelphia. Hij wordt algemeen beschouwd als ’s werelds eerste moderne graffitikunstenaar. In 1965 begon hij met een aparte, niet bende-gerelateerde tagging-stijl.

Hij kreeg zijn alias van de kok van de jeugdgevangenis, die weigerde in te gaan op Daryl’s herhaalde verzoeken. Zijn eerste grote project was ‘Cornbread Loves Cynthia’, een gewaagde liefdesverklaring aan een meisje uit zijn klas. Hij schreef de tekst overal langs hun wandelroute naar huis. Andere beruchte daden uit zijn carrière zijn het taggen van het tourvliegtuig van The Jackson 5 en zelfs een olifant in de Philadelphia Zoo. In 2013 werd McCray geëerd in de Graffiti Hall Of Fame in East Harlem voor zijn bijdrage aan de hiphopcultuur.

Tickets voor STRAAT fix je via hun website.

Geplaatst door bowie op 6 oktober 2021