Got skills? Vertegenwoordig Nederland in de End Of The Weak MC Challenge!

Heb jij rapskills, toffe teksten, het vermogen om te reageren op verschillende beats die worden gemixt door een dj en zin om Nederland te vertegenwoordigen in de finale in Praag? Doe dan zaterdag 16 september mee aan de End Of The Weak MC Challenge in het Haags Hiphop Centrum (H3C) en wie weet ga jij op 28 oktober naar Tsjechië om het op te nemen tegen rappers uit de hele wereld!

Zaterdag 16 september kunnen bezoekers en deelnemers terecht in het Haags Hiphop Centrum in Den Haag. Aan het begin van de avond is er een open mic waar rappers een track live kunnen spelen en op basis daarvan worden mc’s geselecteerd voor de rhyme-off. Als je die overleeft, ga je door naar de daadwerkelijke challenge, waarin je diverse uitdagingen krijgt, te weten:

– beat juggling (DJ Vinyl Richie (USA) geeft de mc verschillende beats en de mc moet daarop reageren)
– writtens (geschreven tekst of freestyle op een beat van de dj of van jezelf)
– a capella (geschreven of freestyle)
– cyphers
– Freestyle Grab Bag (de mc pakt items uit een zak, die hij vervolgens gebruikt in een freestyle)

De jury, bestaande uit Master Surreal, Jaap van der Doelen (HIJS) en Vinny, beoordeelt de mc’s op deze onderdelen, en let daarbij op lyrics, creativiteit, stage presence, delivery en crowd-reactie. Na de beoordeling rolt er een winnaar uit de challenge, die een reis naar Praag wint om Nederland daar te vertegenwoordigen in de wereldwijde finale. De taal is geheel vrij, het hoeft dus niet in het Engels. Het kan echter wel in je voordeel werken als je in meerdere talen rapt.

Aanmelden?
Dat doe je door een mailtje te sturen naar info@aight.nu!

Naast de MC Challenge zijn er ook live showcases van o.a. Rosco en de H3C Squad, dus als bezoeker zit je sowieso safe qua geskillde mc’s. De host van de avond is Mekki.

In het kort:
Wat: End Of The Weak MC Challenge
Waar: Haags Hiphop Centrum (H3C), Van der Kunstraat 12, 2521 BB Den Haag
Wanneer: zaterdag 16 september, 19-22u

Entree: € 5,- (ladies free!)
Neem vier mensen mee en kom zelf gratis binnen!

Meer info lees je in het FB-event.