Giel van Strien blikt in ‘Kop Of Munt’ uitgebreid terug op Geen Daden Maar Woorden

Hiphop In Je Smoel presenteert Kop Of Munt. Deze podcast zoomt in op de twintigjarige, rijke geschiedenis van battlerap in Nederland. Marco Martens, in zijn begindagen als artiest ook actief als battle-rapper, gaat in gesprek met sleutelfiguren; mc’s, organisatoren en juryleden. Over de ontwikkelingen over tijd in deze tak van sport, bijvoorbeeld hoe het van ter plekke bedachte raps evolueerde naar voorbedachte en geschreven teksten. In de eerste episode hoor je een uitgebreide terugblik op Geen Daden Maar Woorden met organisator Giel van Strien.

Geen Daden Maar Woorden Festival is inmiddels een jaarlijks nationaal literatuurfestival, maar begon ooit als voorleesavond. In het begin van de jaren ’00 waagden ze zich, aan een heus battlerap-toernooi. Met initiatiefnemer en directeur Giel van Strien blikken we uitgebreid terug op hoe de ondergrondse rauwheid van de kunstvorm hem aansprak en de cultuur-clashes die zijn organisatie met hiphop heeft ervaren.

Stream de episode hieronder en beluister ook de andere twee afleveringen (met Tim Beumers en Klopdokter!) via het Spotify-kanaal van HIJStakkies.

Geplaatst door bowie op 2 maart 2023