Ganza – Nu Dayz

Ganza? Je trekt waarschijnlijk een onwetend gezicht wanneer je deze naam hoort, net als ik. Maar het is bepaald geen kleintje; deze man heeft samengewerkt met onder andere Uniq, E-life en Postmen.

Ik kreeg z’n demo in m’n handen gedrukt om hem te checken, en zo geschiedde het. De demo telt 4 tracks die stuk voor stuk gelikt en erg professioneel klinken. “Giddy Up”, de openingstrack, geeft je al meteen een chill gevoel. De track opent lekker funky met een simpel, maar treffend refreintje: “you’re in the streets and you want more giddy up.” De flow van Ganza is trouwens zeer dope, zeg maar “Off Da Hook”, tevens ook de titel van de 2e track. Hij spitt over een wat computerachtige beat. Normaal heb ik een behoorlijke aversie tegen dit soort beats, maar deze track is gewoon dope, punt. “Choice of words” is een rustige track met een relaxte gitaarsample en een gezongen refrein. Het refrein is helaas een beetje zeikerig en komt niet goed uit de verf vergeleken bij de rest van het nummer. Ten slotte is “Rocrini” een lekkere banger met een laidback tintje. Hierin laat Ganza zien dat ie ook lekker kan braggen & boasten: “You’re shit sounds wack / lay that mic down/ you’re that type boy that serve big macs.” Het rijmschema klinkt bovendien ook zeer lekker in de oren.

Ganza maakt je hongerig naar meer met deze promo. Afgezien van een paar kleine minpuntjes, is deze promo gewoon zoals een promo hoort te zijn: gelikt, treffend en professioneel. Ondersteund met een dikke flow en goede teksten brengt Ganza prima de boodschap over. Of we moe worden van Rotterdamse acts? Van deze in ieder geval niet.

Tracklist:
01. Giddy Up
02. Off Da Hook
03. Choice of words
04. Rocrini

Geplaatst door bowie op 25 juli 2006