G-Boah – spreekt voor zich

Helaas ging Postmen tijdens het maken van ‘Green’ uit elkaar, waarna G-Boah zich voornamelijk ging richten op het productionele vlak voor onder andere Raymzter. Na twee kleine mixtapes/EP’s samen met RMB is G-Boah dus terug en nu voor het eerst alleen.

Daar G-Boah voornamelijk bekend is op het productionele vlak is het geen verrassing dat het op dit gebied wel goed zit. G-Boah rapt op deze EP geheel in het Nederlands en niet al te verdienstelijk. De openingstrack Basecap is op zich een leuke track, maar vrij kort. Wat bij een eerste keer meteen opvalt is dat G-Boah slist, dit went gelukkig vrij snel. Alleen wanneer daar eenmaal voorbij geluisterd wordt, kunnen de rijms en flow gewoon niet boeien. G-Boah is niet helemaal alleen op deze EP, The Greg en RMB vullen nog een aantal tracks aan. Eerst genoemde is de eerste die meedoet, maar maakt de track Geen Verplichting niet veel boeiender. Het dieptepunt wordt bereikt met het nummer Altoos wat zich voor doet als een zomerse track over dames. Het nummer mist de plank compleet en is schandelijk als er weer gerealiseerd wordt welke persoon achter deze track zit.
De pluspunten zijn de instrumentale tracks Basement 75 en Waar Was Jij, maar ook Vergeef Ze en Dat Ding samen met RMB. Dat Dat Ding één van de betere tracks is, heeft overig vrij weinig te maken met het talent van RMB. Ook zijn flow en rijms zijn namelijk zwaar onder het niveau van wat verwacht mag worden uit Rotterdam.

Er zijn genoeg talentvolle rappers momenteel in Rotterdam die beats als die van G-Boah kunnen gebruiken. Maar wanneer de man zelf achter de microfoon stapt doet hij zijn eigen beats te kort.

Tracklist:
01. Basecap
02. Geen Verplichting mmv The Greg
03. Basement 75
04. Altoos
05. De Shit mmv RMB
06. Tussendoor
07. Vergeef Ze
08. Dat Ding mmv RMB
09. Waar Was Jij
10. ’t Einde

Meer info

Geplaatst door bowie op 17 maart 2008