Future dropt onverwachts ‘BEASTMODE 2’ met overleden executive producer

Vanuit het niets dropt Future vandaag ineens BEASTMODE 2 op alle streaming services, en mensen die de rapper met stijve kaken graag op beats van Zaytoven hoort kunnen op een traktatie rekenen. Niet alleen is de tag van de producer vaak te horen op deze tape, hij treedt ook op als executive producer voor het project, naast een tweede naam die behoorlijk verrassend is.

“Should I give my fans a mixtape until my album complete?” vroeg Future zich gisteren nog af op Twitter. Een dag later is de retorische vraag beantwoord met het 9 tracks tellende BEASTMODE 2. Bijna had hij de plaat I’m Good Luv, Enjoy genoemd, een quote van hem die vorige maand per ongeluk viraal ging.”Iedereen keek uit naar BEASTMODE 2, dus we zochten naar een manier om mensen op het verkeerde been te zetten en het nieuwer te maken”, vertelt Zaytoven. Toch besloten ze alsnog voor de bestaande serie te kiezen: “We vonden dat het project te classic was om de naam te veranderen.”

Zaytoven deelt de credits van executive producer met Seth Firkins, de audio engineer waar Future een groot deel van zijn carrière mee samenwerkte. Firkins werkte ook met onder meer Young Thug, Rihanna en Jay-Z, maar overleed vorig jaar op 23 september in zijn slaap op slechts 36-jarige leeftijd. Of dat BEASTMODE 2 (deels) bestaat uit materiaal dat voor die tijd al opgenomen is, of dat Future de door hem zo gewaardeerde engineer deze credits als eerbetoon geeft is niet bekend, maar dat laatste lijkt het geval.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 6 juli 2018