Furiuz Stylez – Beter Laat… Dan Nooit (Mixtape)

Furiuz Stylez doet zijn naam eer aan: deze mixtape staat vol met extremen. In drie verschillende talen, Nederlands, Engels en Maleisisch, krijg je allerlei verschillende stijlen voor je kiezen. Van rauwe underground bangers tot gelikte seksueel getinte tracks: alles is te vinden op Beter Laat… Dan Nooit. Het feit dat de mannen uit Cuijk een flinke groep gasten hebben laten opdraven, wil het effect nog wel eens versterken.

Ook de rappers Tan-Man en LGM klinken erg verschillend. Tan-Man komt het meest direct over met een wat agressievere stijl, terwijl LGM met z’n zachte G meer laidback over komt. Beide MC’s blinken dan ook in andere dingen uit. Tan-Man doet het vooral goed op bangers als Cuijk Noord Valuwe en Kepala Batu, terwijl LGM meer in z’n element is op tracks Hoekloos en VrienDJe.

De goed aan mekaar gedraaide mixtape bevat een keur aan producers. Daddy Nikes heeft, net als de MC’s van Zo Moeilijk, een bijdrage geleverd. Het overgrote deel van de producties wordt gekenmerkt door veel bass, synthesizer- en electrosounds en er wordt zelfs een uitstapje gedaan naar Drum & Bass/Grime. Voor diegene die dit niet diggen: gelukkig kun je de mixtape downloaden en tracks eruit pikken. En zo heeft DJ Savage heeft een zeer uiteenlopende mixtape mogen mixen. Niet alle Hiphopheads zullen kapot zijn van Beter Laat… Dan Nooit, maar het is duidelijk dat Furiuz Stylez zich niet in een hokje laat plaatsen.

Tracklist:
01. Begintro (skit)
02. Murder Dem
03. Cuijk Noord Valuwe
04. Hoekloos
05. Je Voelt Um
06. Vriendje
07. Kunnen
08. Streepjesjager
09. Dutch Touch
10. Golly Di Mana (skit)
11. Golly
12. Furiuz Grimez
13. Herder
14. Als Ik Vraag
15. Oom Takut (skit)
16. Bada Bing
17. Feel ’n Wreckognize
18. Kepala Batu
19. Weinig Tijd

Meer info en download

Geplaatst door bowie op 12 april 2008