Frenk de Slak geeft de eerste hiphopshow voor de hele familie

Rico bracht vorig jaar nog zijn plaat Rated R uit. Dit jaar verschijnt er nog eentje, als soundtrack bij een hele speciale theatershow. Frenk de Slak is een familie-hiphopshow, die goed is voor een nostalgische terugblik maar vooral ook een frisse blik op de toekomst. Vanaf 1 oktober is de show in diverse steden te zien.

Frenk de Slak kruipt dit najaar niet langs de theaters, maar dwars door de poppodia die Rico als onderdeel van onder meer Opgezwolle, Fakkelbrigade en Rico & Sticks ook jarenlang bezocht. “In zalen waar je vroeger hiphop vierde, waar de vloer nog een beetje plakkerig is van de bierdouche van de avond ervoor, en waar de lichten net wat feller schijnen.”

De plek waar een hiphopshow thuishoort, vindt Rico. “Er moest eindelijk eens een hiphopshow komen die interessant is voor zowel ouders als voor kinderen. Vind ik, want hoe tof is het om met je kinderen naar een hiphopshow te gaan? Er zullen vast ouders in de zaal staan die de Opgezwolle-tijd hebben meegemaakt. Zij kunnen de sfeer van toen proeven en delen met hun kind.”

Hij creëerde samen met zijn partner Nienke van der Ploeg een familieshow over Frenk de Slak. Die heeft een boodschap: Hoe vaker je luistert, hoe meer je hoort. We worden allemaal ouder. Houden we het nog wel bij? Genieten we wel genoeg? Staan we wel stil bij al het moois? Of willen we net als Frenk de Slak, alias Funky Frenky, alleen maar sneller en sneller en lopen we onszelf voorbij? Deze vraagstukken komen aan bod in een complete hiphopshow, inclusief moddervette beats en scherpe teksten. En mocht ‘Funky Frenky’ je bekend voor komen; dat kan. Het is het karaktertje dat te zien is in de video van Naaktslak uit 2014.

De show, waarin hiphop en theater elkaar ontmoeten, gaat over onze snelle prestatie-maatschappij. Het verhaal van Frenk de Slak zat al jaren in Rico’s hoofd. Nu kan iedereen het horen, zien en bezoeken. Muziek is er van Dries Bijlsma. Naast de voorstelling verschijnt er ook een album met alle muziek uit Frenk de Slak en een prachtig boek met illustraties van het geroemde collectief Job, Joris en Marieke.

De speellijst is hieronder te vinden. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 27 mei, 11:00.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rico (@ricoftg)

Geplaatst door bowie op 24 mei 2022