Freddie Gibbs & Madlib brengen de titeltrack van hun album ‘Bandana’ uit

Dat is nog eens goed nieuws. De opvolger van Pinata, het album van Freddie Gibbs & Madlib, hangt al een tijdje in de lucht maar de release ervan lijkt nu toch echt aanstaande te zijn. Want nadat ze vorige maand het nieuwe nummer Flat Tummy Tea lostten, is er nu de titeltrack van de langverwachte plaat.

Bandana bevat een fijne, snelle en spooky productie van Madlib en de heerlijk springerige flows van Gangsta Gibbs en is wat agressiever van toon dan het nummer dat ze onlangs uitbrachten. Het klinkt zoals je mag verwachten; ongepolijst, rauw en edgy. De hook wordt opgeleukt met extra vocalen van dancehall-artiest Assassin. Het lijkt erop dat we het vijfjarig jublieum van hun eerste album kunnen gaan vieren met de tweede. Hoewel er nog geen officiële releasedatum naar buiten is gebracht, lijkt de release van het volledige album niet ver weg meer te zijn. We’re totally in for it.

Lees hier nog eens onze recensie van hun vorige plaat (inmiddels een cultklassieker!) en beluister hieronder de nieuwe single!

Geplaatst door bowie op 6 maart 2019