Flowlife Bumz – Dinner@Table No. 9 (EP)

De tape opent met een aardig drukke beat met een pianosample erin, maar het is allemaal net iets te druk. Je kunt niet lang je aandacht erbij houden, wat mede ook door de MC komt. Vervolgens gaat de tape verder met een instrumentale track die chill in de oren klinkt. Af en toe hoor je wat vocale samples erdoorheen en dat klinkt lekker voor de variatie. Hierna komt weer een instrumentale track met dope scratches tussendoor. Het klinkt wel ‘ok’ in de oren, maar het kan je niet lang boeien, jammer, want er zit wel potentie in.

Na een paar instrumentale tracks, volgt er weer een track met vocals. Het is een laidback track met relaxte samples, rustige shit. Maar ook deze track kan je weer niet lang boeien, het is een beetje een ‘net-niet’-verhaal. Anyway, na deze chille track volgen er weer 3 instrumentale tracks. En inderdaad, je kunt het al raden: ook dit zijn weer tracks die op zich wel goed zijn, maar ze zijn weer te eentonig.

Al met al is het opzich een aardige EP, alleen is het jammer dat hij je niet lang geboeid kan houden. Daarvoor zijn de beats te eentonig en de vocale samples te saai. De scratches zijn daarentegen wel dope. De EP heeft over het algemeen een laidback sfeertje, maar kan dat sfeertje helaas niet goed overbrengen, en dat is jammer. Conclusie: een middelmatige EP met potentie, maar voor nu is het nog te eentonig.

Tracklist
A-side :

01 Alls I Know (Tradd/CountBassD)
02 Voodoo (VersATell)
03 6 DJ’s + 1 (DJ Grazzhoppa & 2Tall / cuts:DJ
Grazzhoppa,Lamont,Vindictiv,MixMonstermenno,The Real DJ Real,Optimus)
04 Alls I Know instrumental (Tradd)

AA-side :
01 Vibrations (MixMonsterMenno/Omni)
02 Evergreen (XXL)
03 DNA (VersATell)
04 Collorado Breakz (XXL)
05 Vibrationz instrumental (MixMonstermenno)

Meer info: http://www.b9000records.com

Geplaatst door bowie op 22 juni 2006