Flowdan met Skrillex en Fred again.., Big2 en Popcaan in onze playlist!

Ook in 2023 presenteren we je wekelijks onze favoriete muziek. Uiteraard zetten we ook deze week weer twintig nieuwe tunes voor je klaar in onze playlist. Volg de Hiphop In Je Smoel-playlist op Spotify en je bent van iedere update als eerst op de hoogte. Drie tunes lichten we hier voor je uit, de rest moet je toch echt zelf ontdekken in de lijst onderaan. Veel luisterplezier!

De zweterige club in met Skrillex, Fred again.. en Flowdan

Hoewel ze elkaar al hadden ontmoet in sessies zoals die voor Boiler Room was het een verrassing om op de eerste single van Skrillex’ nieuwe dubbelalbum ook de naam van Fred again.. te zien prijken. Over hun gezamenlijke ronkende en rollende productie is het aan Britse grimelegende Flowdan om vocals te draperen. Iets dat hij met verve doet, want erg gemakkelijk zijn de donkere, dreunende bassen niet.

Rumble is gemaakt voor underground clubs waar het zweet van het plafond druipt. Donkere hollen, waar men kan dansen en skanken tot de zon het eerste lichtpuntje van de dag is. Zo’n tune die je thuis achter de computer al in een waas brengt. Die opgeschroefde bas doorheen de track; we kunnen niet wachten om dit door een flink systeem geblazen te horen worden. Een drietal waarvan een EP niet zou misstaan. Just sayin’.

Big2 is de GOAT

Vlak nadat hij als onderdeel van The Opposites nog oud en nieuw vierde in Paradiso en 013, is Big2 alweer terug met nieuwe solomuziek. GOAT is multi-single die naast de titeltrack bestaat uit Voor Je Nek. Met zijn kenmerkende flow beschrijft hij hoe het was dat de game hem links liet liggen, maar hij zelf Antoon, ondertussen de meest succesvolle artiest van Nederland, onder zijn hoede nam.

Maar ook Twan weet; geluk zit voornamelijk dichtbij, dus voelt hij zich gezegend met zijn kroost en de gezondheid van zijn naasten. Toch moeten luisteraars niet vergeten; Big2 blijft een naam om rekening mee te houden.

We Caa Done

Dat Drake razendsnel kan schakelen tussen verschillende muzikale persoonlijkheden bewijst hij andermaal. Na vorig jaar zijn house- en technoalbum uitgebracht te hebben waar de wereld volgens hem nog niet klaar voor was, bouncte hij terug met een gezamenlijke plaat met 21 Savage.

2023 opent hij door zijn signee Popcaan bij te staan op We Caa Done, waarmee de twee artiesten ons helemaal terugbrengen in 2016/Controlla-sferen. Het is de eerste tune van Popcaan z’n OVO Sound-album dat later dit jaar moet verschijnen en er is een clip van uitgekomen. Summer vibes in de winter, waarom ook niet?

Stream de hele selectie hieronder:

Geplaatst door bowie op 10 januari 2023