Florian Baltus presenteert solo-expositie ‘Therapie’ in de HIJSkamer

Op donderdag 2 november opent Florian Baltus, kunstenaar die diep graaft in de menselijke psyche, zijn solo-expositie ‘Therapie’ in de HIJSkamer te Rotterdam. Met 32 jaar levenservaring en 15 jaar schilderkunst op zijn naam biedt hij een intrigerende blik in zijn reis van innerlijke conflicten en twijfels naar een krachtige vorm van zelfexpressie.

“Mijn expositie Therapie draait om het idee van dingen zien zoals ze echt zijn en ermee werken. Het omvat exploratie en zelfkritiek, met een nadruk op het grensgebied met het onbewuste. De expositie biedt een kijkje in zowel mijn innerlijke wereld als in het rijk van het collectieve onbewuste”, vertelt Baltus er zelf over.

“Drie dingen hebben me enorm geholpen in mijn reis: kunst, filosofie en therapie. Die drie hebben hebben een gemeenschappelijk element, omdat ze allemaal wilskracht en nieuwsgierigheid vereisen. Het vermogen om te onderzoeken, los te laten en dingen te laten ontvouwen, of genoeg afstand nemen om ze helder te zien, is cruciaal in alledrie de benaderingen.”

Florian benadrukt het belang van de dialoog erin: “Dat staat centraal in al deze inspanningen. Een idee brengt een ander idee voort, dat op zijn beurt materiaal schept, en dat idee evolueert dan weer. Het is als een onoplosbare puzzel, maar af en toe komt het samen. Ik heb veel geleerd, maar ik erken dat er nog zoveel meer te ontdekken valt op alle gebieden.”

Florian op archiefbeeld van HIJS, tekst gaat door onder de foto.

Desalniettemin nodigt Florian iedereen uit om te komen genieten van zijn nieuwste uitgebreide werken, waaronder installaties en live schildersessies. “Deze kleurrijke werken zijn rijk aan contrasten, gevuld met tegenstellingen en paradoxen. Ze presenteren de wereld zoals ik die zie, met al zijn complexiteit en tijdelijke dualiteit. Ze visualieren de filosofische principes die mij boeien. Ieder doek wordt vergezeld door een vraag, en ik daag alle bezoekers uit om over de gestelde vragen na te denken. Ik kijk ernaar uit om iedereen te verwelkomen bij de openingsavond op 2 november.”

De HIJSkamer is op 2 november geopend van 17:00 tot 21:00, en bevindt zich aan de Delftsestraat 25 te Rotterdam (vlak naast Rotterdam CS), op de begane grond. De entree is helemaal gratis. Kunt u niet bij de opening zijn? Van 3 t/m 5 november is Therapie ook op afspraak te bezichtingen. Dat kan via de mail: maurits@offshoreagency.nl

Geplaatst door bowie op 23 oktober 2023