Florian Baltus beeldt Sint Elisabethsvloed uit in kunstwerk van 36 vierkante meter!

Rewriters010 heeft een curerende en producerende rol gespeeld bij het realiseren van een nieuw werk dat vanaf vandaag te bewonderen is op het Biesbosch MuseumEiland. Tot en met 30 november 2022 is daar de thematentoonstelling 600 jaar ‘Sint Elisabethsvloed, de kracht van het water’ te zien. Vanaf 22 maart zien de bezoekers daar een megagroot werk van kunstenaar Florian Baltus. Hij liet zijn klassieke stijl ervoor samensmelten met moderne technieken.

Hij vereeuwigde de ramp van 1421, waardoor de binnenzee die nu Biesbosch heet, ontstond. De tentoonstelling handelt over de feiten en fictie van het ontstaan van het natuurgebied. Aan de hand van een tijdlijn door het hele museum worden de overstromingen door de eeuwen heen zichtbaar gemaakt. Het werk van Florian bestaat uit diverse grote panelen. Het verbindt het heden aan het verleden, en de rust aan de chaos. Kijkers vinden bijvoorbeeld een legende terug over een baby in een mandje, die terechtkwam in Dordrecht. Een poes hield het wicht in balans.

Florian werkte in onze opslagruimte in Rotterdam-Zuid in alle rust aan het werk. Afgelopen week verhuisde het naar het museum, waar het vandaag officieel wordt onthuld. Het drieluik staat voor de ingang van het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. De drie panelen hebben samen een oppervlakte van 36 vierkante meter.

Florian is hier te volgen. Meer info over het Biesbosch MuseumEiland lees je op de site.

Geplaatst door bowie op 22 maart 2022