Flexican’s – Kings soundtrack

Kings is een voorstelling van Made in da Shade. Even een kleine introductie voor de mensen die niet weten wat Made in da Shade is, het is een gezelschap dat theater maakt dat qua vorm en inhoud aansluit bij de grote stad anno nu. Dit gezelschap wordt geinspireerd door alles van HipHop tot Hollywood, van de straat tot het klassieke repetoire.
De nieuwste voorstelling van Made in da Shade is Kings. Het is het derde deel van Bara’s trilogie Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap, over de verwording van een Algerijns gezin in Europa.
Het verhaal gaat over eerwraak, Leila is vermoord door haar broer. De voorstelling bevindt zich in een interactieve boxring waar haar broers en zijn twee beste vrienden het hele verhaal uit de doeken doen.

Deze informatie is nodig om de soundtrack beter te begrijpen. De soundtrack is in zijn geheel geproduceerd door The Flexican. The Flexican heeft zijn naam te danken door de flexibele en ook verschillende muziekstromen die hij in zijn beats verwerkt.
Dit zet de verder de toon voor de beats van deze soundtrack. Frisse beats met veel afwisseling maar uiteraard met genoeg hiphop invloeden zodat de hiphop liefhebber de beats goed luisterbaar zal vinden.
De artiesten die op deze soundtrack staan zijn redelijk gevarieerd. Zo hebben de Flinke Namen een aantal tracks op deze soundtrack, wat geen verassing is aangezien The Flexican de producer van deze formatie is. Verder zorgen mensen als Sticks, Typhoon, Blaxtar, Pete Philly en Big Boy Caprice dat ze ook wat te zeggen hebben op deze soundtrack.
De onderwerpen die op de Kings soundtrack de revue passeren zijn van een hoog opschep gehalte. Dit kan als een nadeel worden beschouwd aangezien verschillende onderwerpen de variatie binnen een album hoog houden. Echter gaat het hier om een soundtrack van een voorstelling waar het onderwerp de eerwraak op Leila is, de voorstelling is vanuit het oogpunt van haar broer en zijn vrienden. Deze zullen dus niet met zich laten spotten en daar zijn de tracks dus ook naar. Titels als De kampioen is hier, Niet om arrogant te doen of Voor Niemand vertellen eigenlijk al genoeg. Het gaat vooral om hoe goed men wel niet is, er wordt dan ook gerapt van uit het oogpunt van de acteurs. Gelukkig boeit dit niet mede door de variërende beats van The Flexican. Zo zijn er veel muzikale samples van blaasinstrumenten in de verschillende beats verwerkt. De artiesten doen allen gewoon goed hun ding en het bijna een uur durende schijfje luistert gewoon lekker weg.

Kings is een soundtrack zoals een soundtrack hoort te zijn. Verschillende artiesten maar niet te uiteenlopend. Elk nummer klinkt anders maar niet te anders. Het enige minpuntje is dat de onderwerpen allemaal hetzelfde zijn en wel iets meer gevarieerd zouden kunnen. Van Flinke Namen tot Pete Philly allemaal leveren ze een meerwaarde op dit album. Ik kan hier kort over zijn, hiphop liefhebber, check deze Kings Soundtrack gewoon.

Meer info: http://www.shade.nl & http://www.theflexican.com

*Tracklist: *
01. TJONROCKON – Intro
02. Flinke Namen – Niet Om Arrogant Te Doen
03. Rfx & Sef – Leila
04. Sticks – De Kampioen Is Hier
05. Flinke Namen – Voor Niemand
06. Typhoon – Bumaye
07. Blaxtar & Juiceisdunaam – Stop Is Effe
08. Pete Philly – I’m A King
09. John Lee Boom
10. Nain – Nain Contre Tous
11. Big Boy Caprice – Wear Your Crown
12. Duro
13. Flinke Namen & QF – Niet Om Arrogant Te Doen (remix)
Bonus: .nuClarity – Doubt Me Not

Geplaatst door bowie op 4 december 2005