Fire Armz – The Dirty EP

Een nieuwe start zo kan je deze EP zien van Fire Armz. Al een aantal jaren actief met verschillende optredens in het Europese clubcircuit maar nu pas hun eerste release onder de naam The Dirty EP. Dat de heren Napalm ( Den Haag) en Ambush (Texas) het simpel willen houden blijkt wel uit de intro: the product is here all you gotta do is play it! De sobere intro wordt opgevolgd door een flinke banger getiteld ‘Get Live’. Een perfecte openingstrack voor een live show en als we het dan toch over live shows hebben. Fire Armz hebben al meerdere malen laten zien dat ze hun mannetje staan want hun shows bevatten genoeg humor en energie om je hoofd te laten knikken totdat je kramp krijgt.

Straight Fire Armz shiiiit zo klinkt uit me speakers bij nummertje drie. De lyrics zijn dik in orde “the shit is so sick we soundcheck in hospitals” maar van de beat ben ik nou niet echt kapot en ik vind hem eigenlijk ook een beetje basic klinken. Bij de track ’Where’s My Girl’ zullen de meeste mannen wel het een en ander herkennen. Het moge duidelijk zijn het paranoia worden van het feit dat je niet weet waar je girl uithangt staat hier ter sprake. Dope en origineel onderwerp maar ook hier spreekt de beat me niet echt aan. De skit ‘Nothing’ leidt het ’Ain’t Had Nothing’ in waarin het duidelijk wordt dat Napalm en Ambush gewoon regular gasten zijn met een voorliefde voor hiphop. Dure juwelen en kleren zul je dus niet gauw aantreffen bij dit tweetal en zoals ze zelf ook zeggen “the only ice I rock is frozen water”. Het is tijd om je lichten uit te doen want de track ‘Turn Off The Lights’ knalt door de speakers. Gelukkig hebben we hier weer een echte party banger te pakken en dat is toch hetgeen dat je wel aan Fire Armz kan overlaten.

Mijn nek krijgt een flinke opdonder bij het beluisteren van ‘Doing This For’ gaat het weer om een banger dan? Nee, dat is juist het probleem het gaat hier om een nummer met een hoog r&b gehalte waarbij de vocalen mij erg doen denken aan K-Ci & JoJo. Deze track is dus niet echt aan mij besteed en ik vind deze track ook eigenlijk niet passen bij de rest van de EP. Op de track ‘Napalm Is’ komt Napalm solo aan het woord en hierbij vliegen je de nodige shout outs om de oren. De beat klinkt wel nice bij het ‘ATF (Get ’em up’ en dit is nou een mooie gelegenheid om het volume wat hoger te zetten. Een lekkere party track waarbij ik me helemaal kan vinden bij volgende line: “Fuck the police man I shit on the law”. Tenslotte wordt deze EP afgesloten met het niet zo bijzondere ‘We Moving’. Fire Armz geeft hiermee wel een duidelijk signaal af ze zijn in beweging en dit is pas het begin. Het debuutalbum staat trouwens alweer in 2003 gepland.

Met een paar dope bangers brengt Fire Armz de party in je huis maar er staan ook een paar beduidend mindere tracks op. Mijn mening is dan ook een aardig debuut, niet meer en niet minder.

Tracklist:
01. Intro
02. Get Live
03. Firearmz Shhh..
04. Where’s My Girl
05. Nothing (Skit)
06. Ain’t Had Nothing
07. Turn Off The Lights
08. Doing This For
09. Napalm Is
10. ATF (Get ’em Up)
11. We Moving

Meer info: http://www.fire-armz.com

Geplaatst door bowie op 28 december 2002