The Find Mag Issue 4

In deze dagen lijkt het uitbrengen van een papieren magazine niet een voor de hand liggende keuze. De digitale snelweg staat vol met informatie en iedereen heeft zo zijn eigen selectie gemaakt van blogs en andere informatiebronnen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van favoriete muziekgenres. Toch zijn de Nederlandse makers van The Find overtuigd dat een geprint magazine meer toegevoegde waarde heeft als bijvoorbeeld een blog. De vergelijking die wordt aangehaald is die van een mapje vol MP3’s ten opzichte van een krat vol platen: MP3’s zijn misschien leuk maar vinyl blijft toch altijd beter.

Het onbekende staat in het gehele magazine centraal. Vergeet de grote namen in the game en haal je info met betrekking tot deze artiesten maar via een van de vele beschikbare informatiebronnen. De mensen achter het magazine nemen je mee op een muzikale reis waarbij de meest stoffige kratten worden uitgepluisd en we tevens meegenomen worden langs alle continenten van de wereld in de World Tour Special. In Europa komen onder andere Embee (Looptroop Rockers) en de Servische Vlada Stojanovic aan het woord. In Australië vertelt producer M-Phazes over de scene en in Zuid-Amerika zijn het Juan Sativo en BK-One die een duit in het zakje doen. Ook wordt de lezer meegenomen via Japan en Afrika naar Canada. Ook wordt er bij elk continent een aantal aanbevolen artiesten opgesomd (iets wat overigens niet alleen in deze special gedaan wordt, maar bij bijna alle artikelen in het magazine).

Verder staat het magazine gevuld met interviews met artiesten en achtergrondartikelen. De artiesten die onder anderen aan het woord komen zijn Emancipator, Surreal en de illustrator Sanford Greene. Laatstgenoemde is werkzaam voor zowel Marvel als DC Comics en blijkt een echte hiphopliefhebber te zijn die regelmatig tot diep in de nacht op instrumentals van bijvoorbeeld Madlib en J Dilla aan het werk is. Qua achtergrondartikelen is er een special over het Los Angeles collectief Brainfeeder, een artikel over samplen en een artikel getiteld “The Hitchhiker’s Guide To The Blogosphere” waarin de verschillende soorten blogs worden uitgelicht.

Één ding is zeker. Mocht je toe zijn aan een vernieuwde playlist en wil je niet de standaard welbekende hiphop sounds maar ben je er aan toe om je hiphop horizon te verbreden, blader dan eens door The Find. Alles van jazzy hiphop, hiphop per continent en experimentele hiphop zoals bijvoorbeeld muziek van producers Blockhead of de Nederlandse Nicolay komt aan bod.

The Find Magazine Issue 4 is tevens online te bestellen via HHV.de.

Prijsvraag

In samenwerking met de boys van The Find mogen we twee exemplaren van Issue 4 weggeven. Om kans te maken op een exemplaar, like je de Facebook page van The Find (http://www.facebook.com/thefindmag) en post je vóór 31 maart jouw persoonlijke muzikale ‘find’ van 2011 op hun wall. De twee tofste inzendingen worden 31 maart bekend gemaakt.

Geplaatst door bowie op 5 maart 2011