Felt 2: A tribute to Lisa Bonet

Rappers Murs (bekend van soloprojecten en zijn crew Living Legends) en Slug (Atmosphere) kwamen, na een lange discussie in een tourbusje over wie de meeste kans had sex met actrice Christina Ricci te hebben, in 2002 met een nieuw project: FELT. Opgedragen aan Christina Ricci en beats door Living Legends member The Grouch was de plaat (eigenlijk meer een EP) met zo’n 50.000 verkochte exemplaren zeker geen slecht project voor de twee. Tijd voor een nieuw deel dus. Ditmaal is de plaat opgedragen aan Lisa Bonet. Lisa wie? Je weet wel, Denise uit de Cosby Show die tegenwoordig niet verder komt dan acteerwerk in wat slappe B-films. The Grouch is vervangen door Atmosphere producer Ant en in plaats van 30 minuten heb je nu zo’n 50 minuten luisterplezier aan deze plaat.

De originele FELT was een afwisseling tussen downtempo ‘serieuze’ tracks en wat vrolijkere tracks waarop de twee rappers gewoon lekker aan het rappen waren. Bij FELT 2 hebben deze laatste soort tracks duidelijk de overhand. Onderwerpen zijn vrij beperkt, het gaat over feesten, vooral in Las Vegas (Life Vegas), bekenden die zich slecht gedragen (Your Mans And Them), lekker rondhangen (Morris Day) en vooral: Vrouwen (op ongeveer alle andere tracks). Erg nieuw is dit allemaal verder niet, maar eerlijk gezegd klinkt het gewoon allemaal goed en is er weinig op aan te merken. Leuk is het idee achter de track Dirty Girl die, anders dan je eigenlijk zou denken, over letterlijk vieze meisjes gaat. Verder bevat de plaat 2 skits waarin Murs en Slug hun scharreltjes opbellen. Verder weinig interessants aan.

De beats van Ant zijn lekker veelzijdig. Uiteenlopend van lekker laidback (Morris Day), old school electronica (Life Vegas) tot lekker funky en dansbaar (Ganster Ass Anthony). Er hangt een lekker zomerse vibe op het album en Ant maakt zo af en toe wat knipoogjes naar wat bekendere beats (Jay-Z’s 99 Problems op Good Morning Tony, 8th Wonder van Sugarhill Gang op Life Vegas en ik meende iets van Snoop Dogg’s Drop It Like It’s Hot op Breaker Down Shotgun te herkennen).

Toch kan het duo het niet laten om de wat serieuzere kant op te gaan. Woman Tonight (een van mijn favoriete tracks op het album) bekijkt de wat meer romantische kant van de omgang met de andere sekse. Het album sluit af met The Biggest Lie en I Shot A Warhol, 2 tracks die zeker niet slecht zijn, maar volledig niet bij de rest van het album passen. Het hele album is een lekkere, gezellige, even niet nadenken maar genieten plaat en dan komen aan het einde ineens deze 2 tracks langs. Het is een beetje een moodkiller, de lekkere, zomerse feelgood sfeer die het hele album is neergezet is in een keer pleite, en dat is eigenlijk best jammer.

Murs en Slug hebben samen met Ant een zeer lekkere plaat in elkaar gezet. Hoewel het album niet uit zal groeien tot een klassieker is het zo’n typische plaat die je zo nu en dan weer eens tegenkomt en je meteen weet dat je een lekkere luistersessie tegemoet gaat, zeker als de zon hoog aan de hemel staat. Mocht dat het geval zijn, skip dan wel de laatste 2 tracks voor die lekkere feel good sound. Vergeet deze tracks echter niet, zijn de dagen wat donkerder dan komen ook deze volledig tot hun recht.

Meer info: http://www.rhymesayers.com

Tracklist:
01. Reintroduction
02. Employee Of The Year
03. Your Mans And Them
04. Lisa (Never Easty On My Nextel) (skit)
05. Morris Day
06. Dirty Girl
07. Early Mornin’ Tony
08. Breaker Down Like A Shotgun
09. Marvin Gaye
10. Life Vegas
11. Bonet (Cement Angels) (skit)
12. Woman Tonight
13. Gangster Ass Anthony
14. The Biggest Lie
15. I Shot A Warhol

Geplaatst door bowie op 13 september 2005