Fashawn, Blu & Exile in WATT

In eerste instantie zou het concert van de heren uit Californië in de (kleine) theaterzaal plaatsvinden, maar op het laatste moment is gekozen voor de grotere en geliefde basement. Uitverkocht is het allerminst, maar er zijn genoeg mensen waardoor de basement ‘gezellig gevuld’ is.

Na Planet Asia heeft Fresno er weer een nieuwe held bij: Fashawn. De 21-jarige mc trapt de avond af en imponeert met een kraakheldere delivery en boeiende teksten. Ondanks het feit dat de beats wat dof uit de boxen klappen, valt de show in goede aarde bij de crowd.

Exile, het productionele brein achter Blu’s Below the Heavens en Fashawn’s Boy Meets World, laat zich ook niet onbetuigd en maakt meerdere keren live beats op zijn MPC. Ook laat de producer/dj een paar keer zijn draaitafels en MPC voor wat het is en pakt hij, niet geheel onverdienstelijk, de mic om een verse te spitten.

Voordat Blu het podium betreedt sluit Fash af met zijn eigen versie van Nas’ The World is Yours. Met onder andere Freedom, Life As a Shorty en Ecology heeft Rotterdam kennis gemaakt met Fashawn’s boeiende wereld.

Blu is al wat langer actief en het publiek is bekender met zijn repertoire. Dit komt goed tot uiting wanneer hij nummers als My World Is, So(ul) Amazin’ (Steel Blazin’) en Dancing in the Rain doet.

Qua podiumperformance weet hij echter minder te boeien dan Fashawn. Toegegeven: de rapper staat bekend om zijn laid-back stijl, maar voor sommigen is het net iets té voor een optreden. Een wanprestatie levert hij echter allerminst, omdat hij wel in combinatie met de heerlijke beats een prima vibe creëert.

Na pakweg anderhalf uur Fashawn, Blu en Exile sluit het trio de avond, en daarmee de Europese tour, af met het toepasselijke Samsonite Man. Het zal echter een kwestie van tijd zijn voordat de heren van The Far Left weer in Nederland te bewonderen zijn…

Klik hier voor het interview met Fashawn

Geplaatst door bowie op 22 februari 2010