Far I aan de vooravond van ‘Samsara’: “Ik heb hier vijf jaar keihard aan gewerkt.”

HardHeaderz blijft ook in 2020 grinden. Op 2 februari zal Far I, de oprichter van het label en een veteraan in de hiphopgame, zijn nieuwe album uitbrengen. Samsara wordt gepresenteerd met een releaseparty in V11 te Rotterdam. “Ik heb hier vijf jaar keihard aan gewerkt.”

Om alvast in de stemming te komen re-releaset het label vandaag de video van de titeltrack, die eerder onderdeel was van de serie Roffa Represent en geschoten werd door Rauwkost Collective. “Op het nummer Samsara (Passsion, Agression, Ignorance) blik ik terug op mijn stukgelopen relatie. De passie, agressie en onwetendheid zorgden ervoor dat ik verblind werd in mijn eigen handelen.” Op de track, die Far I zelf produceerde onder zijn alter ego Michael Léone, wordt hij bijgestaan door zanger Vington.

Tekst gaat door onder de video.

“Er ging en gaat een heel lang proces vooraf aan dit album. In totaal ben ik vijf jaar bezig geweest met Samsara. Er waren momenten dat ik er helemaal doorheen zat. Ik heb twee banen, twee zoons en daarnaast het label dat ik probeer te runnen. Daarbovenop moet ik nog dealen met alles dat het leven naar me gooit”, lacht Far I. “Maar uiteindelijk ben ik supertrots op mezelf, omdat ik heb doorgezet. De release en de releaseparty voelen voor mij als de afsluiting van een periode, en tegelijk als het begin van iets nieuws. Ik ben superhyped!”

Wie Far I weleens op het podium heeft gezien weet dat hij een echte performer is. Voor de releaseparty in V11 op 2 februari zet hij echter nog meer druk op zichzelf: “Ik ben al dik een jaar bezig met de show in elkaar zetten. In mijn hoofd dan, hahaha. De setlist moet kloppen, net als wat ik tussendoor ga vertellen. Het album vertelt één groot verhaal, die boodschap wil ik live ook overbrengen in alles wat ik doe. Ik probeer zoveel mogelijk uit te denken zodat de bezoekers ook echt een show krijgen. Ik ben iemand die niets aan het toeval wil overlaten”, geeft hij toe.

Vol zelfvertrouwen kijkt hij ernaar uit: “Deze show wordt er een met een splinternieuwe band. Het wordt pas onze derde gig samen, maar iedereen is supergetalenteerd. De nummers gaan door de band naar een nieuw niveau. En hier en daar hebben we wat surprises in petto!”

De track is hieronder ook op Spotify te streamen en alle info over de releaseparty en tickets check je hier.

Geplaatst door bowie op 17 januari 2020