Extince komt met 2e jeugd

Met zijn derde album 2e jeugd is Extince al weer ruim anderhalf jaar in de weer geweest. De titel van dit album refereert aan het hongerige gevoel dat Extince tijdens het opname proces door zijn aderen voelde stromen en wat hem dezelfde drive gaf als een kleine twintig jaar geleden, toen hij in eigen beheer zijn eerste single uitbracht.

In het nummer ‘Tijd’, dat geproduceerd is door de Nederlandse hiphop-legende Allstar Fresh, volgen we de geschiedenis van Extince aan de hand van de dans; van de stoelendans, via schuifelen naar electric boogie. Dat het eenzaam is aan de top dat horen we in ‘Lage Landen, Hoge Bomen’ waarin Extince met furore de scepter zwaait over ons taalgebied.

Het nummer ‘Euro Express’ kan als een vervolg worden gezien op Dutch Touch alleen trekt Extince ditmaal door het verenigd Europa op zoek naar zijn bondgenoten. Nog voor 2e jeugd de fabriek uit was gerold werd het nummer ‘Extra Bal’, dat volgens Extince niet meer dan een bonusnummer van het album is, al uitgeroepen tot een absolute klassieker. Op dit nummer, dat het midden houdt tussen jazz-fusion en down south hiphop, bewijst de Prins Extince wederom de absolute koning van de Nederlandstalige hiphop te zijn. Of om de man zelf te citeren uit zijn eerste Nederlandstalige pennenvrucht Spraakwater; ‘Ik ben het levende bewijs dat de jeugd deugt’.

bron: http://www.colorful.nu/ecNewsItem.asp?ID=421

Geplaatst door bowie op 18 december 2003