Wat te doen als je in New York bent en er toevallig tijdens je verblijf een album release party is, en wel van Styles P? Dan ga je daar naar toe! De BB Kings Blues Club & Grill stond op 5 oktober 2011 in het teken van het album Master Of Ceremonies van D-Block lid Styles P.

Voordat de MC’s op het podium verschijnen, wordt het publiek vermaakt door Funkmaster Flex, Kid Capri en nog een DJ waarvan de naam me niet duidelijk wordt. Alleen Kid Capri (die niet gepland staat) weet qua skills te overtuigen. Wat opvalt is dat alle DJ’s de mic nodig hebben om te ‘draaien’. Flex zijn platenkeus is dope, maar te oud voor een groot deel van het aanwezige publiek. Zijn collega voelt dat beter aan, waardoor het publiek dan ook goed warm gemaakt wordt voor de show.

Na een kleine anderhalf uur redelijk vermaakt te zijn door de DJ’s, is het moment dat een aantal keer uitgesteld wordt eindelijk daar. Styles P wordt in een bijna volle BB Kings met luid geschreeuw ontvangen. De show verloopt strak en zit goed in elkaar en zoals aangekondigd komen ook Sheek Louch en Jadakiss het podium op. De beat van Made You Look zet de tent bijna in de fik. Het voltallige publiek gaat helemaal los. ‘The Ghost’ wisselt oude(re) nummers af met gloednieuwe tracks van het album, dat overigens niet op de avond zelf verkrijgbaar is, maar volgens de MC wel te downloaden is op iTunes.

Op een gegeven moment ruimt het D-Block collectief het podium voor een gastbijdrage van G-Unit vertegenwoordiger Lloyd Banks. Deze brengt met onder andere zijn gelijknamige track de tent in korte tijd On Fire. Uiteraard wordt Styles P hierna nog even gefeliciteerd en komt hij weer terug om zijn repertoire voort te zetten.

Hierna volgt weer een intermezzo, ditmaal van de ‘Bartenders’: een groep mannen die allerlei trucs doen aan een metalen stang op het podium om op deze manier aandacht te trekken voor hun ‘juice bar’ ergens in de hood.

Tijd voor weer wat Styles P en D-Block tracks, gevolgd door een aankondiging dat hij niet alleen bekend is met de ‘oude’ garde, maar ook nieuwe rappers kent. De spotlights zijn de volgende tien minuten voor French Montana. Een nieuwkomer in de game die, zoals blijkt uit de reactie van het publiek, niet alleen ‘hot in the streets’ maar ook on stage is. Wederom een leuke aanvulling op de avond!

Niet lang nadat French Montana en z’n grote entourage van het podium is verdwenen, verschijnt de laatste gast. De enige echte Busta Rhymes komt het podium op om samen met Styles P een korte, maar harde show te doen. Daarna volgen uiteraard felicitaties en is het na een paar afsluitende tracks tijd om het podium te verlaten.

Op zoek naar een eventuele merch stand waar ik het album aan kan schaffen, verdwijn ik uit de BB Kings en ga met een goed gevoel weer 42nd street op. Vergeleken bij mijn vorige bezoeken aan concerten in NYC was de respons van het publiek deze avond erg goed en heeft me de indruk gegeven dat hiphop in de States nog steeds niet ‘dead’ maar springlevend is.

Meer Party reports