Dat Sevn Alias nu de te kloppen man is in hiphopland hoeven we je niet meer uit te leggen. Afgelopen weekend schijnt hij Noorderslag te hebben gesloopt, waarna hij op nummer 1 belandde in de Top-25 van de collega’s van 3voor12. Een hele eer. Een dag vóór de show in het Groningse hield Sevn zijn eigen releaseparty van Twenty Four Sevn 2 in Club Empire in Roffa en dat bleek niet zo’n daverend succes te zijn.

sevnaliasreleaseparty

De aanvangstijd is vroeg, 19.30 staat er op de tickets vermeld. In het Facebook-event wordt last minute nog doorgegeven dat de party langer duurt dan de vooraf vermelde curfew van 22.00 omdat de line-up is uitgebreid met o.a. Emms van Broederliefde en Ronnie Flex, die naast al bevestigde acts als Hef en Jonna Fraser als support zullen aantreden. Wanneer we op tijd aankomen zien we een rij vanaf de club die reikt tot aan de andere kant van het Grotekerkplein. Aansluiten dus. En als blijkt dat er helemaal geen schot in de zaak zit besluit iemand van de organisatie te schreeuwen dat mensen die al een kaartje hebben in een andere rij moeten gaan staan dan de mensen die nog een kaartje aan de deur willen kopen is de chaos compleet. De rij verplaatst zich, maar snel gaat het absoluut niet.

Als we na anderhalf uur (!) wachten in de kou ons eerste drankje pakken begint ook daadwerkelijk het programma pas. Era en Juicc uit Amsterdam-Oost komen op en zijn niet alleen zelf slecht verstaanbaar, maar hebben ook nog eens slecht afgemixte beats tijdens de eerste drie tracks. Maar naarmate de beats beter klinken, worden de rappers alleen maar meer onverstaanbaar. Er zit weinig pit in zowel de act als het publiek, dat lang niet zo groot is als dat de gigantische rij buiten deed vermoeden.

Tijdens de pauzes wordt de muziek verzorgd door een dj die denkt dat hij op een bubbling- of reggaetonfeestje staat te draaien. Heel af en toe komt er een track van Future, Fetty Wap of Drake voorbij die wél aanslaat bij het publiek, maar die worden gewoon weer afgewisseld met foute ritmes. Gelukkig zijn daar Kevin (Rotterdam Airlines) en Emms van Broederliefde die worden aangekondigd. Samen rocken ze fanatiek de binnenkort te verschijnen track Op De Block. Hoe de performance verder was? Eh, er was geen verdere performance.

De volgende act is Jonna Fraser, wiens set gekenmerkt wordt door technische problemen met de dj-booth. Goed bij stem, een tikkie dronken waardoor hij nóg meer zin heeft om te rocken zo zegt hij zelf, wil hij gaan killen. Dat wordt helaas bij het instarten van elke track moeilijker gemaakt. En als de apparatuur het bij een nieuwe track helemaal af laat weten besluit Jonna dat het genoeg is geweest en zijn set voortijdig te staken.

A photo posted by @hiphopinjesmoel on

Het publiek wordt ongeduldig en dat lijkt de organisatie zelf ook te merken, want na een korte pauze wordt hoofdact Sevn Alias al aangekondigd. De MVP van 2015, Ma3lish, klapt erin en meteen daarna is het nieuwe single Kifesh die door de speakers van de ondergrondse club knalt. Sevn is ook live enorm aan met zijn boze delivery en alle jongeren in de voor de helft gevulde zaal springen mee. Heel lang duurt dit hoogtepunt van onze avond niet, want na Alleen Voor De Family en de nieuwe track Beweging (met Kevin) verdwijnt ook Sevn alweer van stage met de boodschap dat ‘ie zo terug is. Waarom hij maar 4 tracks heeft gespeeld is onduidelijk, misschien om de young boys die vooraan staan en hun trein moeten halen tegemoet te komen.

Hef mag vervolgens eveneens een ingekorte set doen en doet dat vooral met recent materiaal als Kofferbak, Droom, Mandela en aan het eind besluit hij de man van de avond on stage te halen voor de banger Altijd Werk. Hef is zelfs goed wanneer hij niet zijn eigen dj heeft, telkens moet overleggen welke track er moet worden afgespeeld en hij maar op halve kracht hoeft te draaien.

Hef haalt Sevn on stage voor Altijd Werk in zijn set. #hef #sevnalias #clubempire #TF72 #hiphop

A photo posted by @hiphopinjesmoel on

Als er daarna weer een dj komt die voor wat langere tijd gaat draaien en ook host Jairzinho de sfeer niet weet om te draaien met wat eigen tracks is de zaal behoorlijk leeggelopen en besluiten ook wij er een eind aan te breien. Óf en hoe hard Sevn nog een tweede set heeft gerockt is bij ons dan ook nog steeds onduidelijk, net als de aangekondigde aanwezigheid van Ronnie Flex, die wél bij Humberto aan tafel zat die avond. De releaseparty was zowel logistiek als technisch een rommeltje en dat verdient de heetste rapper van het moment niet. Sevn bewees, nadat we hem in het voorprogramma van Rae Sremmurd zagen, (jammer genoeg maar een kwartiertje) dat hij live ook prima uit de voeten kan. Gelukkig hebben we binnenkort een herkansing wanneer hij in het voorprogramma staat van The Game in de Melkweg.

Tot die tijd pompen we Twenty Four Sevn 2.

Meer Party reports, Rotterdam