Op vrijdag 27 januari was Gebouw 52 in Eindhoven de place to be voor hiphoppend Eindhoven. Angelo Martinus, bekend van zijn onlangs opgerichte Madskills, presenteerde samen met zijn trouwe achterban van o.a. muzikanten, Bboy’s en BMX-ers het nieuwe Gebouw 52.

Muziek, creatieve mensen en veel trotse gezichten waren er te zien bij Gebouw 52. Achter de schermen was er al een tijd druk naar dat resultaat toegewerkt en de grote opkomst die er dan ook was heeft daar zichtbaar van mogen genieten. Voor het event gooiden de verschillende organisaties die vanuit Gebouw 52 zullen opereren hun deuren open om iedereen in het nieuwe hiphop-thuis van Eindhoven te verwelkomen. Zo werden er door de BMX-ers fietskunsten vertoond op de ramps en was ook de splinternieuwe dansstudio van breakdancecrew Rugged Solutions te bewonderen. Andere artiesten die voortaan in Gebouw 52 zitten zijn rapper Fresku, producer Ritchie Roks en de dj’s Y’skid en James Zoo.

Naast het bewonderen van de verschillende muziek- en dansstudio’s konden bezoekers ook de Pioneer Steez Battle, een breakdance battle voor kinderen bijwonen. Uit verschillende hoeken van Nederland reisden er kinderen af naar het zuiden om te strijden voor de titel. In een spannende finale stonden Kid Colombia (Break Kidz) en Bodi (Head2Toe) tegenover elkaar en werd Bodi uiteindelijk de trotse eigenaar van de nummer 1 prijs, een Pioneer radio.

Tot slot van de avond vond er nog een afterparty plaats voor iedereen uit de organisatie en iedereen die nog even was blijven hangen. De dj’s van de avond waren Y’skid, Gwise en The Ruggeds.

“Gebouw 52 is een nieuwe thuisbasis waar iedereen terecht kan.”

Ook oprichter Angelo Martinus was erg tevreden over het resultaat. “We hebben gewoon de hele scene bij elkaar gezet. Van breakers, mc’s en producers tot dj’s en graffiti-artiesten. Alles zit hier nu.” Gebouw 52 zal een thuisbasis zijn waar toptalent van de Eindhovense hiphopscene, eerst verspreid, nu samen kan komen. Met Madskills als overkoepelende organisatie kunnen alle partijen hun eigen ding doen maar ook met elkaar samenwerken om grote doelen te kunnen realiseren. Zij zullen er werken en trainen om het niveau hoog te houden, workshops geven en projecten ontwikkelen. Naast een verzamelplek voor de hiphopscene is Gebouw 52 ook een prima locatie voor de feesten die er volgens Angelo Martinus in de toekomst gegeven zullen worden. “Nu het gebouw klaar is, kunnen we eindelijk aan de slag”, aldus Angelo.

Heb je het gemist? Bekijk hieronder de foto’s.

Meer Party reports