Te veel podia, te weinig tijd. Hét luxe probleem van North Sea Jazz. We renden in de hitte van frontstage naar frontstage om de mooiste pics te kunnen schieten in Rotterdam Ahoy.

De georganiseerde wervelwind Anderson .Paak was, met zijn band The Free Nationals, net als twee jaar geleden het hoogtepunt terwijl de oudgedienden van The Roots toch wat teleurstelden met een geroutineerde show, waar special guests Bilal en funk-toetsenist Corey Henry tussen waren gefrommeld. De aangekondigde derde gast Gary Clark Jr. was zonder opgaaf van reden zelfs niet aanwezig.

Boven verwachting was de show van Coely die rapt, zingt en het publiek bespeelt alsof ze met haar 24 jaar al een veteraan is. Rapper-turned-singer Cee-Lo Green koos voor een slimme set vol met hits van anderen en bracht het als een opzwepende videoclip. Robert Glasper en zijn R+R=Now collectief brachten een grote glimlach op ons gezicht door wat Kendrick Lamar te spelen en Chris Dave & The Drumhedz klonken als een keiharde breakbeat sampler. Afsluiter N*E*R*D gaf een zeer matig optreden maar kon toch nog verrassen met een primeur: voor het eerst in de geschiedenis van North Sea Jazz werd er een moshpit afgedwongen.

Met zo veel kwaliteit in de line-up pik je gelukkig altijd wel een andere dope show mee als je eerste keuze tegenvalt. Daarom was North Sea Jazz in 2018 ook weer geslaagd, al mag de programmering voor 2019 wel wat spannender.

Via onze Insta Story zag je al wat beeld vanaf het festival maar Anneke Ruys schoot een héle hoop harde pics! Till next year…

Meer Party reports, Rotterdam