Er zijn in dit leven weinig zekerheden; je moet je naasten lief hebben, GTST begint niet om 20:00 maar om 20:05 door reclame én de kwaliteit van Appelsap als hiphopfestival. Amsterdam-Oost veranderde afgelopen weekend weer even in het honk waar vrienden samenkomen om te rappen, te chillen, te roken, te eten, te dansen en vooral te genieten.

Het zijn ook de vrienden van Appelsap die de show stelen. Lil Kleine is na zijn soloshow in 2012 en zijn optreden met New Wave in 2015 weer terug, Poke levert met André Hazes en Snollebollekes-covers een feestje van jewelste af, natuurlijk wurmelt SMIB zichzelf weer het podium op om ons eraan te herinneren dat ze elkaar hebben leren kennen op Appelsap en is er Adje, die na jaren een plekje op de line-up nu de eer heeft om het hoofdpodium te hosten maar het niet kan laten tóch een track te performen.

Toch kolkt het feest tot 21:45 niet zoals anders. Wellicht worden er minder biertjes gedronken om niks van hét optreden van de dag te missen. Maar vanaf dat tijdstip ontbrandt Appelsap als nooit tevoren. Vanaf het moment dat Geen Klasse, Geen Style door het Flevopark schalt, is er geen weg meer terug. De timide Willem van Man In Nood en de rustig mediterende Twan die je kent van Van Staal zijn nergens te bekennen. Ze zijn weer The Opposites. Het is drie kwartier lang rammen van het hardste soort. Wie niet met zijn gezicht tegen de rug of schouder van een mede-festivalbezoeker staat aangeplakt telt niet meer mee. Wie geen vreemde heeft omhelsd en samen van links naar rechts het veld over is gestuiterd was er niet bij. De false advertising nemen we op de koop toe; de show is niet geheel exclusief, want er is een Pukkelpop-show voor komend weekend aangekondigd, maar wij weten wel beter. De échte comeback-show was tijdens Appelsap. En het voelde als een eer om erbij te zijn.

Shali Blok maakte de hele dag foto’s, scrollen maar!

Meer Party reports