Esko laat alle remmen los op zijn album ‘Taboe’ en belandt op de playlist-cover

“Ik probeer geen rem te hebben op wat ik schrijf”, zegt Esko in de nieuwste episode van de Pass De Aux-podcast. “Dus je hoort alles: de pijn maar ook verdriet, je hoort ook de lust, je hoort vreugde… Er zit geen rem op. Aan het einde van de dag is dat voor veel mannen een taboe.” De titel- en tevens introtrack van zijn nieuwste album komt meteen binnen. Daarom hebben we besloten om Esko op de cover van de playlist te zetten.

De filmisch sample intro grijpt je bij de lurven om voor 2 minuten en 32 seconden niet meer los te laten. Esko boven die onheilspellende sound kalm maar urgent uitlegt dat de muziekindustrie hem vaak hoofdpijn heeft bezorgd voelt als een directe waarschuwing. Let op jezelf, maar let ook op je portemonnee lijkt hij te willen zeggen. Want als je zo veelzijdig bent als hij, kun je het je ook zomaar eens veroorloven om een halve T te bossen op een vakantie. Hard werken lijkt zijn remedie te zijn voor alles. “Deze leven is puin, maar als ’t gaat om geld maken ben ik zeker niet lui.”

Bodemrap als trademark

Na de lange verse gooit hij er ook nog een zangpartij uit, waaruit twijfel blijkt. Maar hij is een man van zichzelf terugknokken, blijkt uit de rest van het album. Uit het persbericht: “Ik denk niet wanneer ik muziek maak, ik voel het en ik uit het. Wij ‘mannen’ verbloemen dat vaak. Het is een taboe om als man zijnde open over je gevoelens te praten en ik denk dat ik dat als artiest daar nu een beetje bekend om sta. Dat is eigenlijk mijn trademark, bodemrap.”

Carlos Ribeiro gebruikte de cover van het album als inspiratie voor de cover-illustratie van deze week. Je vindt de tune nu bovenaan in onze playlist, begeleid door de nieuwe tekening.

En dat is niet de enige track van zijn album die de afspeellijst haalt deze week. Ook Rug Recht (ft. Jonna Fraser) is te horen. Net als een nieuwe Boldy James X Conductor Williams, een nieuwe kans, een nieuwe Intro van KA (pffff) en nieuwe muziek van oude bekenden als Memphis Bleek en Vinnie Paz.

Stream:

Geplaatst door bowie op 1 juli 2024