Energiedipje? ‘EP 2’ van Q’n & Owzy is de oplossing!

Je hebt weleens van die dagen dat je je bed niet uit kunt komen. De energie is uit je lichaam door een zware werkweek of een nachtje doorhalen in de kroeg. Je baalt, maar tegelijkertijd wil je deze dag het liefst weggooien, jezelf nog eens omdraaien en aan het begin van de avond een pizza bestellen. Nu is er een middeltje voor; EP 2, de nieuwe plaat van Q’n & Owzy. Grime met een zachte G!

Rapper Q’n en producer Owzy ontmoetten elkaar op de Rockacademie, waar ze samen begonnen aan grimetracks. Met de Veghelse mc is de zachte g nooit ver weg en met de snoeiharde en vuige producties van Owzy uit Zwijndrecht is een verrassende beat switch haast niet weg te denken. De energie spat van elke noot en de honger klinkt in iedere lettergreep.

Het zorgt voor een creatieve EP van vier nummers, waarop Q’n een spervuur aan woorden spuugt in een dodelijk tempo. De ondergrond zijn de dansbare grime- en garagebeats van Owzy, die zompige synth-bassen soepel kan combineren met vrolijk en funky gitaargetokkel, zoals in de concepttrack Proefmodel.

Ouderwets spitten tot hij erbij neervalt kan Q’n ook. Op Puur heeft hij niet al te vriendelijke woorden voor zijn rappende collega’s vanaf de start en op schijt-aan-alles-track Fock It zuipt ‘ie zich helemaal lam in de club, gaat ‘ie ook nog op je tenen staan. Gewoon omdat hij daar zin in heeft. Leef in het nu, is het motto. Q’n & Owzy leveren met EP 2 (en de voorganger die niet toevallig EP 1 heet) de hardste alternatieve hiphopplaat in tijden af. Een tien minuten durende oppepper. Niet geschikt voor tere zieltjes. Stuiteren maar!

Geplaatst door bowie op 17 oktober 2019