Eminem’s discografie krijgt een make-over van Damien Hirst

Slim Shady’s discografie krijgt een make-over. De hoezen van twaalf Eminem-albums worden namelijk voorzien van nieuw artwork. De maker ervan is niemand minder dan Damien Hirst. Hij werd gevraagd om de hoezen opnieuw vorm te geven als onderdeel van de dertigste verjaardag van label Interscope. Vanaf morgen – 27 januari – zijn de exclusieve vinyl-releases te koop. Online klinken geruchten over absurde prijzen van 2500 dollar per stuk. Maar hey: kopers steunen er wel een goed doel mee. Zodra we meer weten, passen we dit artikel aan.

Van Slim Shady LP uit 1999 via de 8 Mile-soundtrack naar zijn meest recente album Music To Be Murdered By: Side B; iedere hoes werd door Hirst onder handen genomen. Diens psychedelische verfkunsten spatten letterlijk van de vinyl-edities af. Iconische covers als de on stage-foto van The Eminem-show krijgen zo een heel ander uiterlijk. Fans kunnen de speciale re-issues maar voor beperkte tijd bemachtigen; ze gaan in de verkoop van 27 tot 31 januari, via NTWRK.

Het is allemaal voor een goed doel. De opbrengst van de vinylverkoop gaat naar de bouw van een school in het zuiden van Los Angeles. Een doel dat al langer gesteund wordt door de Iovine & Young Foundation. Precies, de stichting van Jimmy Iovine, de mede-oprichter van Interscope en Dr. Dre.

Damien Hirst is geen onbekende als het gaat om samenwerkingen met rappers. Vorig jaar ontwierp hij nog de veelbesproken albumcover van Certified Lover Boy van Drake, waarop 12 emoji’s van zwangere vrouwen te zien waren. En Eminem is niet de enige die de Hirst-behandeling krijgt. Ook werk van Kendrick Lamar, Dr. Dre, Lady Gaga en Billie Eilish krijgen speciale heruitgaven met dito hoezen, in het kader van de verjaardag van Interscope.

Alle hoezen zullen worden tentoongesteld in het Los Angeles County Museum of Art (LACMA), van 30 januari t/m 13 februari.

Geplaatst door bowie op 26 januari 2022