Elke donderdag van juni: In The Vault, de podcast met Nederlands producer-talent!

In juni 2023 kun je een nieuwe HIJS-podcast checken. In In The Vault schuiven jonge producers die hun sporen verdienen in de Nederlandse hiphopgame aan bij Noa Schoffelen. Aan de hand van hun signatuurgeluid, hun eerst- én laatst geslagen beats duiken ze in de wegen die je kunt bewandelen als beatmaker/producer. Of je nu in hetzelfde schuitje zit als zij en al internationale stappen aan het maken bent, of je pas net bent begonnen met produceren; dit is je luistervoer voor komende maand. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe episode op de streaming- en podcast apps. 1 juni verschijnt de eerste.

Over de podcast

In The Vault is de nieuwe podcast-serie van Hiphop In Je Smoel. Presentator Noa Schoffelen gaat daarin wekelijks een 1-op-1 gesprek aan met de meest talentvolle hiphopproducers uit het land. Hoe wisten zij op te vallen en langdurige samenwerkingen aan te gaan met namen als Rasskulz, $KEER & BOO$ en Sevn Alias? En hoe ontwikkelen zij hun stijl door? Welke internationale stappen liggen er voor hen in het verschiet? Wat ligt er allemaal nog in de kluis? Tijd om kennis te delen en alle verhalen uit ‘The Vault’ te halen!

Over de maker

Maker Noa Schoffelen is blij zich verder te kunnen ontwikkelen als journalist, maar maakt In The Vault voornamelijk voor de generatie die nog komen gaat. Hij had op eigen houtje al wat pilots gemaakt en is groot fan van de muziek die er wordt gemaakt in Nederland. “Ik wilde deze podcast-serie maken omdat ik denk dat producers meer aandacht verdienen. In de podcasts die we ‘als scene’ al hebben, worden wel al producers uitgenodigd hier en daar, maar zijn ze vaak onderbelicht of zijn het vooral de grote namen. Nederlandse producers zitten in de lift en dat kan een hoop jongeren in Nederland inspireren. Ze hebben wat mij betreft een mooie plek nodig om hun kennis te kunnen vergaren, uit eerste hand van mensen die al langer met dit vak bezig zijn.”

Noa Schoffelen (midden) presenteert en produceert In The Vault. Tekst gaat door onder de foto.

In de eerste aflevering, die online komt op 1 juni, vertelt producer Saffeh over hoe legend Rasskulz hem onder zijn vleugels nam, en hoe hij zich nu inzet voor de nieuwe generatie. De producer en de journalist delen dus maar al te graag hun kennis met nieuwe superproducers in de dop. “Ik ben al blij als ik één iemand met deze podcast verder heb weten te helpen in wat ‘ie doet en vind het tof producers die ik zelf ook hard vind een podium te bieden om te vertellen over wat ze kunnen en doen.”

Spits je oren, op donderdag 1 juni verschijnt episode 1 van In The Vault met Saffeh.

 

Geplaatst door bowie op 31 mei 2023