Eindelijk: Westside Gunn komt naar Amsterdam op 13 januari 2023!

Goed nieuws voor Griselda-fanaten zoals wij: Westside Gunn heeft zijn eerste show buiten de Verenigde Staten gepland. En waar kan hij beter starten dan in Amsterdam? Precies. Op 13 januari presenteren Mad City, Patta en Melkweg Hiphop de show, op hetzelfde podium als waar family Conway The Machine en Benny The Butcher dit jaar al acte de présence gaven; The Max, oftewel de grote zaal van de Melkweg. Dat wordt een propere start van het nieuwe concertjaar, gokken wij zo.

 

It’s only right, om in de Melkweg te starten. Dit jaar zagen we al de grimey hiphopshow van Conway The Machine en Benny The Butcher, die allebei door hun gigantische discografieën waren gegaan om Amsterdam hun parels te presenteren. Het oeuvre van Westside Gunn is nóg groter, dus het is sowieso hard om te checken welke tracks hij eruit ‘cherrypickt’ om live te performen. Van het onlangs verschenen 10, terug naar alle andere delen van de Hitler Wears Hermes-serie, via Pray For Paris en Flygod, tot zijn enige Shady Records-release Who Made The Sunshine; het zal lastig genoeg zijn om een setlist in elkaar te knutselen.

Ook handig; op de ticketverkoop hoef je niet te wachten. Kaartjes zijn nu te koop via de website van het Amsterdamse poppodium. Ze gaan over de toonbank voor € 34,50. Let op; aan de deur bij de Melkweg dien je in het bezit te zijn van een lidmaatschap. Die kun je bij je ticket meebestellen in de voorverkoop, maar ook ter plekke nog aanschaffen.

Wij zijn hoe dan ook aanwezig op vrijdag de 13e. Wat jullie?

Geplaatst door bowie op 3 december 2022