Eindelijk Ahoy voor Hef: Bundy geeft grootste show van zijn carrière op 23 maart 2024

De titel van de show zegt eigenlijk al genoeg: Eindelijk Ahoy. Het Rotterdamse rapicoon Hef (Julliard Frans, 1987) is al ruim vijftien jaar niet weg te denken uit de industrie en daarom is het nu tijd voor de grootste show in zijn carrière tot nu toe.  Hef groeide op in de Rotterdamse wijk Hoogvliet, waar hij in 2008 in één klap het bekende gezicht van de wijk werd door de videoclip van zijn eerste track Puur. Deze titel is allesomvattend voor de carrière van Hef, zijn muziek is rauw, barbaars, recht door zee en altijd vanuit het hart.

In 2019 brak Hef zelfs een record door als eerste Nederlandse artiest twee nummer één-posities in de Album Top 100 te halen. Dit deed hij met de albums Tranen en Koud. Daarnaast belandde de rapveteraan dit jaar met zijn tiende album Hefvermogen 2 in de wereldwijde Spotify top tien-lijst. Het artwork van de show blikt terug op zijn uitgebreide discografie tot nu toe en kent elementen van Hefvermogen tot Hefvermogen 2. Allemaal zijn de albums zonder twijfel gebracht vanuit zijn unieke rapstijl, en de catalogus schijnt in december nog eens uitgebreid te worden….

Gastartiesten

Naast mc is Hef ook onder andere bekend als host van de veel beluisterde Rookworst Podcast. In de maandelijkse podcast waarbij hij rappers vanuit alle hoeken van het land uitnodigt voor interessante gesprekken over hiphop, wordt er flink gelachen maar er komen ook serieuze topics aan bod.

In de meest recente aflevering gaf Hef al een sneak peek te geven over de aankomende show: “Ik ga ook Ahoy doen”, vertelde hij daar koeltjes, waarna René Froger aan hem vraagt of er gastartiesten komen. Als we het artwork op de website van Rotterdam Ahoy mogen geloven zijn dat niet de minsten. Daarop zien we namelijk onder meer broers Adje en Crooks, Kevin en D-Double.

De kaartverkoop voor ‘Eindelijk Ahoy’ in de RTM-stage start a.s. donderdag, 9 november, om 10:00.

Geplaatst door bowie op 6 november 2023