Eendracht Festival is na twee gemiste edities weer terug op 21 juli!

Hét Rotterdamse showcase festival strijkt dit jaar weer als vanouds neer op en rond het Eendrachtsplein. Twee jaar achter elkaar moest het festival, na een lang traject vol onzekerheden, wegens COVID-19 cancelen. Maar op 21 juli is het eindelijk weer zover. Na een geslaagde jubileum editie in 2019 met ruim 140 acts op 19 verschillende locaties komt Eendracht Festival in 2022 als nooit tevoren terug. Zoals altijd zie je de tofste opkomende acts uit Rotterdam uit alle verschillende scenes die de stad rijk is. Van hiphop tot punk, van drum ’n bass tot house. Maar óók van spoken word tot street art.

Rotterdamse makers kunnen zich vanaf donderdag 12 mei om 12:00 aanmelden voor een plekje op het festival. De meest veelbelovende acts uit de Rotterdamse scenes worden in samenwerking met de Eendracht Festival hosts geselecteerd. Deze acts mogen zichzelf showcasen op donderdag 21 juli op een geschikte locatie in de Rotterdamse binnenstad. Welke hosts en locaties er precies onderdeel van Eendracht Festival 2022 zullen zijn, brengt de organisatie binnenkort naar buiten. Maar zoals altijd zullen ze gezamenlijk het Rotterdamse DNA vertegenwoordigen. Daarnaast zal het zoals altijd een mooie mix van gevestigde instellingen en grassroots organisaties betreffen.

Rol van kweekvijver

Rotterdamse muziekacts als De Likt, Froukje, Iguana Deathcult, Gita Buhari, Moody Mehranen en Jaskelis speelden allemaal dé, of in ieder geval één van de eerste festivalshows op Eendracht Festival. Maar ook spoken-word artiesten als Gino van Weenen en (street-art) kunstenaars als Telmo Miel showcasten zichzelf hier in een relatief vroeg stadium aan een geïnteresseerd publiek. Zoals altijd, is het hele festival gratis toegankelijk.

Muzikanten, poëten, beeldende kunstenaars of andere creatieve acts kunnen zich aanmelden via www.eendrachtfestival.nl. Volg Eendracht Festival op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Over Eendracht Festival

Eendracht Festival is hét Rotterdamse showcase festival. Elke derde donderdag van juli zie je de tofste acts uit Rotterdam en krijg je een inkijkje in dé urgente, Rotterdamse scenes. En dat allemaal gratis, midden in de binnenstad.

Rotterdam zit vol met talent, maar niet al dat talent weet het publiek dat het verdient te bereiken. Eendracht Festival is ooit ontstaan omdat er niet één podium was waar Rotterdamse artiesten terecht konden. Inmiddels is de stad de afgelopen jaren flink veranderd en het festival veranderd daarom mee. De Nieuwe Lichting (de organisatie achter o.a. Eendracht Festival) ziet vooral een noodzaak in het bij elkaar brengen van de verschillende Rotterdamse scenes en focust zich nu meer op de lokale ‘parels’ binnen een scene. Om ervoor te zorgen dat deze scenes actueel en ‘credible’ vertegenwoordigd worden, werken we op alle locaties met hosts die binnen hun scene een belangrijke functie vervullen. Het Eendracht Festival concept zal er in 2022 wat anders uit komen te zien dan voorheen, maar daar volgt snel meer over.

Geplaatst door bowie op 12 mei 2022