Een vrijdag vol nieuw luistervoer, dus verwen je speakers

We weten het, we zijn de laatste tijd van de longreads. Een album kunnen we tot in de meest minuscule details voor je uitpluizen en beschrijven. Maar soms is er zo’n dag dat je daar helemaal geen zin in hebt. We willen niet altijd onze lezers overdonderen met wat wij vinden. Guess what, vandaag is zo’n dag. Daarom droppen we slechts een kleine alinea bij alles wat we vandaag aan dopeness voor je hebben opgespeurd. Voor de rest mogen jullie het ons laten weten; op welke releases, singles en/of video’s gaan jullie het lekkerst? Scrollen maar!

Benny The Butcher – Tana Talk 4

Dit is zo’n release waar we hoe dan ook nog uitgebreid de tijd voor gaan nemen en wie weet wel terugkomen met alsnóg een lange recensie. Maar voor nu begin je de ochtend natuurlijk graag met het luisteren ervan; #TT4. It’s The Butcher comin’!

Adje & Reverse – Legacy

Een betere titel had het nieuwe album van Adje & Reverse niet kunnen hebben, in onze ogen. De Sloddervos en ‘producer Sergio van Gonter a.k.a. hits’ hebben hun legacy diep in de Nederlandse hiphopscene gecementeerd. De grote clubhits van weleer hebben ruimte gemaakt voor een soulvolle vibe, met daarop de eerlijkste teksten. Inclusief odes aan zijn zoon en vrouw, eerlijke reflecties op zijn tijd op straat en zijn kijk op geluk.

Tiewai – Stickies & Samples II

Zijn album Stickies & Samples van eind 2020 beviel Tiewai en zijn luisteraars waarschijnlijk zo goed dat hij besloot om razendsnel een vervolg in elkaar te zetten. Op ‘II’ horen we de Genkse mc de donkere sfeer vasthouden, met voornamelijk Wits achter de knoppen. Stoffige drums en zijn zware stemgeluid zijn de hoofdingrediënten, verrassende samples en featurings van onder meer STIKSTOF, Rico en Sticks toppen het af. We vragen Tiewai binnenkort alles over deze plaat in een groot interview. Stay tuned!

Fly Anakin – Frank

Fly Anakin’s naam buzzt al jaren rond, maar vandaag verschijnt zijn debuutalbum. Voor Frank haalde hij zijn inspiratie uit de klassieke r&b en soul die zijn vader hem als kind voorschotelde, en toont zijn gave voor songwriting, naast de adembenemende raps waar hij bekend om werd. De plaat werd opgenomen simultaan aan FlySiifu’s, dus ook Pink Siifu is erop te horen. Beats zijn er van o.a. Madlib (waarschijnlijk volgt een volledig project samen!), Evidence, Jay Versace en Like van Pac Div.

Elzhi & Georgia Anne Muldrow – Zhigeist

Georgia Anne Muldrow is een zeer getalenteerde muzikant, producer en vocalist wiens eclectische werk elementen van jazz, hip-hop, funk, soul, rock en meer vermengt. De productieve artieste heeft meer dan twintig albums (!) uitgebracht, verdiende een Grammy-nominatie zonder een groot label, en werkte samen met mensen als Erykah Badu, Mos Def, Madlib en Robert Glasper. Detroit spitter Elzhi bundelt de krachten met haar voor een gezamenlijk album. Het project is volledig geproduceerd door Georgia, die ook vocaal bijdraagt op verschillende tracks. Zelf omschrijven ze Zhigeist als een ‘inspirerende fusie van stijlen en texturen; een zorgvuldig gemaakte mix van psychedelische instrumentatie en wervelende teksten.’

Geplaatst door bowie op 11 maart 2022