Een soundtrack voor Patta X Tommy, open verses, een nieuwe A$AP en meer

Nieuwe Lijpe, nieuwe Metro Boomin, nieuwe A$AP Rocky, nieuwe Mount Westmore… je snapt; onze Spotify-playlist vullen was weer makkelijk als 1, 2, 3. Deze week zit je gebakken met 58 minuten en 25 seconden aan nieuwe muziek. Uiteraard flippen we bij drie tunes weer een kleine recensie, zodat je alvast warm kunt draaien. De overige 17 moet je zelf ontdekken. We zeggen niet dat je je móet abonneren op de playlist onderaan dit artikel, maar het zou wel je muziekleven verrijken. Dat beloven we. Ok, we dwalen af. Here we go:

MIKE, Wiki & The Alchemist – One More

MIKE en Wiki vestigden zich het afgelopen decennium als twee van de belangrijkere figuren in de ondergrond van de New Yorkse hiphop. Alchemist vroeg hen, nadat Patta hem checkte om het gezicht te zijn van een nieuwe collectie, om op zijn producties te springen. Het resultaat; een 3-track EP getiteld One More, uitgebracht ter promotie van de nieuwe gezamenlijke capsule collectie van Patta en Tommy Hilfiger.

“We all linked in Amsterdam”, vertelt de producer erover. “Patta zei dat we konden doen wat we wilden en gaven ons de volledige creatieve vrijheid over de muziek. We hebben een volledig menu gemaakt, maar de eerste gang is deze EP met drie nummers.” Er zit dus nog meer in de pijpleiding van dit trio. Voor nu is het aftrappen met de titeltrack, die wordt gekenmerkt door een soulsample en ook gepaard gaat met een nieuwe viddy.

Kingsize – Barz4Dayz pt. 7

Wilde Westen-soldaat Kingsize is bezig aan een nieuwe reeks nummers. Niet zomaar tracks, maar een interactief project. Hij neemt zelf een verse op, waarna er ook een couplet leeggelaten wordt. Rappers uit heel Nederland kunnen dan die open verse of de bijbehorende instrumental invullen met eigen bars. De Haagse rapper kiest vervolgens een selectie uit die hij het dopeste vindt. Dan is het aan de luisteraars om binnen 24 uur te bepalen wie de winnaar wordt. Diegene krijgt een plekje op een volgende release.

Terwijl de geskillde mc zijn vaardigheden laat horen, is hij ook nog eens bezig met connecties leggen, scouten en kansen bieden aan de nieuwe generatie. Dat maakt van Barz4Dayz, dat maar liefst vijf weken lang vijf nieuwe tracks oplevert, een heel dope project om te volgen.

A$AP Rocky – Shittin’ Me

A$AP Rocky kondigde eerder dit jaar aan dat zijn Rolling Loud-performance zijn laatste live-show zou zijn voordat zijn album zou droppen. Hij maakte er per ongeluk een groots online succesmoment ervan; toen hij in een split second van extreem blij naar extreem geshockeerd ging tijdens een crowdsurf. De virale meme die eruit ontstond wordt verwerkt de kenmerkende trippy en chaotische video.

Ondertussen dendert de beat van Krash door, die al eerder met Rocky werkte aan het album TESTING uit 2018. Waar het album blijft weet vooralsnog niemand buiten team Rocky. Deze alinea doet ons beseffen dat het alweer vier jaar geleden is Deze tune is geland op de soundtrack van de nieuwe Need For Speed-game.

De hele playlist is hieronder te vinden. Volgende week verversen we ‘m weer. Cheers!

Geplaatst door bowie op 6 december 2022